Vad gör man på Tjörn?

Har råkat hamna i ett hus på Tjörn en vecka, från söndag. Det blir säker fint då vi inte ska vara på Tjörn..:sweat_smile:. Men när man är på Tjörn, finns det någon man kan göra? bör göra? måste göra?

Först och främst skall du åka över Tjörnbron. Så häftigt när du kör in i den ganska korta tunneln och sedan öppnar sig bron till höger.
Akvarellmuseet i Skärhamn.
Sedan har du Pilane med konstverk ute i naturen som byts ut lite då och då.
https://www.pilane.org/

Sundsby Säteri är fint med bra mat från bland annat egen trädgård
https://www.tjorn.se/webbplatser/sundsby-sateri

5 gillningar

Omg jag är uppvuxen Tjörn haha.

1 gillning

Bada kan man alltid göra, finns fina badplatser som tex Kårevik.
Ta färjan över till Åstol och käka på rökeriet och njut av den speciella miljön.
Dra till Klädesholmen och ät på Salt och Sill.
Sundsby säteri som nämndes här ovan, väldigt goda köttbullar! Dom har mysiga promenadstråk med samt små butiker.
I Skärhamn står några foodtrucks nu, en ifrån Hasselssons som gör god fish and chips, en med gelato med tror jag.
Akvarellmuseet kan du kolla in.
Käka våffla eller cool glass på Sommardröm.
Klättra upp på tjörnehuvud och njuta av utsikten.

3 gillningar

Besökte Klädesholmen tidigare i somras och det kan jag varmt rekommendera, fantastiskt fint att promenera runt där!

1 gillning

Toppen, tack ska ni ha för olika tips. Vi ska ned på Gothia Cup och kommer bo på Tjörn. Inte killarna, men några av oss föräldrar. Vi har hyrt ett hus och det är ju bara en match per dag så man har ju en del tid att spendera.

1 gillning

Hur löste det sig med ID kontrollen på Gothia cup?

För vår del visade det sig att sonen pass går ut direkt efter så det är lugnt för oss. Sedan har Gothia en generös tillämpning där man godkänner gamla pass, om de gått ut högst 3 månader innan(kommer inte ihåg exakt).

1 gillning

Var det svårt att hitta boende i Göteborg eller valde ni att bo på Tjörn.

Jag tror det var svårt att hitta boende i Gtb. Vi är 12-13 föräldrar som hyr ett hus ihop och det verkade vara svårt att hitta. Jag var inte inblandad i själva husletandet. Möjligen visste inte Stockholmarna(de andra föräldrarna) att Tjörn inte är som Lidingö, kanska nära city..:sunglasses:

För övrigt ska det bli skitkul att spendera en vecka i ett hus med de övriga föräldrarna. Jag gillar de här kollektiva aktiviteterna. Sedan vet jag att jag kan bli skitsur på folk om de gör saker som jag tycker är obegåvat. Lite slarv, lite konstigheter tycker jag bara är charmigt, men det jag anser är obegåvat tänder en gnista direkt. Så jag hoppas alla sköter sig..:joy:.

2 gillningar

Låter som en mardröm för mig. Skulle behöva sova i en vecka efteråt.

1 gillning

Ta det lugnt nu Ove och njut istället. :joy::joy::joy:

1 gillning

Haha... Jag fattar vad du menar. Jag är ju en person som älskar att vara ensam, men jag tycker samtidigt att det är otroligt roligt med dess umgängen. När jag var singel var jag väldigt nära att flytta till ett kollektivboende med dottern. När jag var ung försökte jag till och med skapa ett kollektivboende.

Tidigare bodde vi i ett underbart område. De vuxna umgicks, barnen umgicks och åt där de råkade vara för tillfället. Man kunde vara två vid bordet eller åtta. Gick man på gatan kunde man bli inropad till en drink eller två. Eller alla dessa mornar med en kaffe i lekparken när barnen var små. Vettiga, roliga föräldrar att likt Bubblan tvingas lyssna på mina tankar och funderingar..:joy:

4 gillningar

Jag ska försöka att undvika att smyga bakom gardinerna och kolla vad de andra håller på med. Ska inte heller skriva ett regelverk första kvällen som man försöker övertyga de andra om..:joy::joy::joy:

1 gillning

Det kan man lugnt säga. Typ en timme med bil enkel väg. Men blir säkert trevligt och Tjörn är fint och motorväg ända upp till Stenungsund.

Stenungsund är fint det med, jag har hört att det finns någon som gör praliner där. :joy:

3 gillningar

Akta dig, det kan dyka upp ett helt gäng utsvultna fotbollsföräldrar. Och i absolut värsta fall, ett gång fotbollsgrabbar..:sunglasses:. När Bibeln skrev var ett fotbollslag med 13-åriga killar förebilden för gräshopporna i Egypten..:joy:

Synd att de tär för varmt för att göra praliner haha, annars hade jag kunnat plantera några åt dig någonatans på Tjörn. xD

1 gillning

Jag har hört att det är kyla på väg in..:sunglasses::sweat_smile:

Jag har hört att det ska bli jättevarmt haha. :joy:

1 gillning