Unifi AP Wi-Fi 6 Lite nu tillgänglig

Det finns fina kabelkanaler med lock som är diskreta.

1 gillning


När tekniken inte fungerar ihop

4 gillningar

Om 9 månader kommer det ut en kameraförsedd dammsugarrobot med inbyggd accesspunkt :laughing:

5 gillningar

Det, DET är något jag hade velat ha!

3 gillningar

Undrar vad det skall bli av den parningsleken :thinking:

Små Apor…?

Trodde att Roborocken var klar med parningen (i alla fall det rummet) men när jag kom hem så låg APn på rygg utdragen på golvet så jag misstänker att det blev lite efterspel efter att jag gått hemifrån

1 gillning

Gillar att det står Obsticle Regongnition på dammsugaren och sen har den totalt manglat din AP :smiley:

1 gillning

Ett inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Frågor om Unifi-nätverk

hahaha… klockrent.

Nu har mitt system med två AP 6 Lite varit igång ett tag(helt ny på detta med Unifi). Fram till imorse så var betyget mkt bra, men inte perfekt. Hög fart och ganska stabilt, men vissa störningar. En av störning jag haft är att en switch inte gav gigabit trots att den ska kunna klara det. Vet inte vad det var för fel på den. Det ledde till lite lägre fart på de prylar som kopplades upp mot APn bakom den switchen, såklart. I morse bytta jag den switchen mot en Unifi-switch och då är det som att hela systemet hoppat upp ett steg i funktionalitet.

Dels är det ju såklart mer fart på den AP som är kopplad mot den nya switchen, från 80-90/90-100 på ett 500/100 abonnemang till 400/100. Men, det verkar också som att de två AP jag har roamar bättre. Tidigare kunde vissa prylar hamna i ett segt läge och det var alltid förknippat med roaming mellan APorna. I dag har inget sådant inträffat och systemet fungerar prickfritt.

Varför roamingen förbättrats med byte av switch vet jag inte, men kanske pratar systemet bättre med sig själv när det enbart är Unifiprylar rakt igenom? Är det så kan jag verkligen rekommendera att gå för Unifis egna switchar trots att man kan tänka sig att det inte spelar så stor roll. I alla fall kan en amatör som jag tänka så.

1 gillning

Det här är mitt system


Bakom den ena switchen har jag ytterligare en switch av annat märke. Den fungerar utan anmärkning och använda till ett antal IoT. Kanske byter jag den också mot en Unifi Flex Mini. Men varför ändra något som fungerar?

5 gillningar

Den ansåg väl att Unifi aldrig kan vara ett “obstacle” i livet!

Jag tror att det kan roama bättre nu när controllern får in informationen fortare. Jag har inte nån Unifiswitch i mitt nät och roamingen fungerar finemang.
Jag är lite nyfiken på kablarna i ditt hus då du har haft en del skumma problem som att du inte kunde ha en switch på ett visst ställe och nu med att en switch inte gick upp på gigabit hastighet.

Jag har faktiskt en gammal (sent 90-tal) nätverkskabel hemma som orsakar att switchen (Netgear) ställer sig i 100 Mbit/s och inte det förväntade 1000 Mbit/s. Det var lite förvirrande till en början, trodde det berodde på den anslutna datorn.

Kabeln till övervåningen som det här handlar om drog jag för ca 2-3 år sedan. Kommer inte ihåg vilken kabel det var. Men den nya Unifi-switchen kör gigabit. Men som du säger, en del skumma problem har dykt upp.

Nu funkar i alla fall roamingen bättre. Prylarna flyttas utan störning. Tidigare fick jag ibland en kort period där framförallt nedströmmen låg på väldigt låga nivåer.


Dessutom ser jag att prylar nu flyttar oftare från övervånings AP, som låg bakom den gamla långsammare switchen, till APn i hallen som alltid varit bakom fungerande switch.
Prylar låg alltså kvar längre på övervåningens AP när jag hade en icke Unifi som inte klarade gigabit än nu när den APn sitter bakom den nya switchen.

Så inga konstiga segheter och inte kvar lika länge på APn på övervåningen. Än så länge är kanske bäst att tillägga.

I lördags morse fick jag notis från Unifi-appen att en Wifi 6 Lite trillat ur nätet på jobbet. Det var den första jag fick hem då i dec 20, stendöd. Garantin är två år, så den är passerad.

Ska bli spännande att se om fler av dessa råkar ut för samma öde i närtid.

Är den matad med PoE direkt från en switchport?
Testa isåfall att mata den med en separat PoE-adapter, jag har en AC-PRO som ett chip pajade på så den inte kunde förhandla med switchen, men den funkar perfekt med en adapter.

Jag har ingen lös poe-injector, bara en stor switch med alla portar poe. Får försöka hitta en sådan senare. Beställde en U6 Pro som ersättare under eftermiddagen.

Ni som hänger här kanske kan hjälpa mig i denna tråd:

:smiley: