Uber presenterade en mängd nyheter för familjen

Från sajten:
image

Uber har presenterat en del nyheter vid sitt event GO–GET 2023. I år har Uber lagt mycket kärlek på att familjen ska kunna transporteras.

Vid dagens event GO–GET från Uber presenterades en mängd olika nyheter för hela familjen och de som du håller nära. Bland annat blir det nu möjligt att länka olika profiler i familjen där åkturer betalas från ett gemensamt. Det blir då också möjligt för huvudkontot att hålla koll på var familjemedlemmarna befinner sig och få realtidsuppdateringar.

Uber presenterade också möjligheten att skapa konton för tonåringar vilket riktar sig till föräldrar och förmyndare av barn i åldern 13-17 år vilket ska spara tid och ge lite mer trygghet. För åkturer med tonåringar kan endast högt betygsatta chaufförer väljas och varje förare har också möjlighet att tacka nej. Funktioner som Verify My Ride, RideCheck, och Audio Recording är en del av konton för tonåringar. Föräldrar kan dessutom kontakta föraren direkt under en resa eller Ubers support samt rapportera eventuella incidenter med sina tonåringar. Denna tjänst börjar rullas ut i USA och Kanada den 22 maj. Tonårskonton ska inom kort också bli tillgängliga på Uber Eats.

I USA blir det nu också möjligt att ringa efter en Uber istället för att boka sin resa via appen. Telefonnumret 1-833-USE-UBER låter användaren prata med engelsk eller spansk support för att kunna boka sin resa.

För Uber Eats är nu möjligheten att gruppera beställningar möjlig. Beställ hem maten tillsammans med rumskamraterna, familjemedlemmarna eller semestersällskapet och upplev en enklare vardag. Här är det också möjligt att lägga in återkommande veckovisa beställningar. Via funktionen “Video Gift Messaging” går det att skicka med ett unikt videomeddelande till mottagaren tillsammans med en gåva vilket kan vara allt från en bukett blommor till en chokladask.

Åker du till Mykonos i sommar och känner för att ta en Uber-båt via öarna så går detta också. Upp till 8 personer kan nu ta båten runt närliggande öar till Mykonos med Uber.

Med tjänsten Uber Central for Business kan användaren få hjälp med att boka resor till museum, sevärdheter och mycket annat. När allt är bokat uppdateras användaren via appen och har då full koll på när upphämtning sker.

Exakt vilka av dessa nya tjänster som landar i Sverige framgår tyvärr inte.

Källa: Uber

Galleri