Uber lovar att vara fossilfria 2040

Från sajten:
image

Uber gick igår ut med löftet att innan 2040 bli helt fossilfritt och avsätter nu 800 miljoner dollar för satsningen.

Alla resor förmedlade med appen ska bli fossilfria med eldrivna fordon, kollektivtrafik och elskotrar. Nyligen lanserades Uber Green i Sverige vilket är ´gröna´ resor med elfordon. Nu avsätter de 800 miljoner dollar för att hjälpa förare övervälden med omställningen.

Vi har fått uppleva en kraftig nedgång av koldioxidutsläpp i år på grund av Covid-19 och restriktionerna omkring. Uber vill istället för att återgå till vad vi hade tidigare bromsa ned utsläppen och sätter därför ett delmål på att 50 procent av resorna ska vara eldrivna i London, Paris, Madrid, Amsterdam, Lissabon och Bryssel till 2025.

“Som den största mobilitetsplattformen i Europa har vi ett ansvar för vår klimatpåverkan och vi vill bidra till mer hållbara städer. Detta ambitiösa åtagande gör vi för och tillsammans med förare, städer och resenärer för att accelerera elektrifieringen av vår plattform. De första fem åren kommer sju europeiska städer att leda utvecklingen, och det första steget i Sverige togs nyligen med lanseringen av Uber Green. Vi är väldigt stolta över att påbörja omställningen till att bli helt eldrivna” säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

Via: Uber Pressmeddelande.