Tv-apparater från Samsung kan få stöd för Hue Sync

Från sajten:
image

Enligt uppgifter från bloggen SamMobile arbetar Samsung på en större uppdatering för SmartThings-plattformen. En av funktionerna ryktas vara stöd för Hue Sync.

Hemsidan HueBlog rapporterar att bloggen SamMobile fått nys om att Samsung arbetar på en större uppdatering av IoT-plattformen SmartThings. En av funktionerna här sägs vara att tv-apparater från Samsung ska få stöd för Hue Sync vilket skulle innebära att din belysning från Philips Hue matchar ljuset från din tv.

Detta fungerar än så länge enbart med tv-apparater från Philips, antingen de med Ambilight+Hue eller via Philips Hue Play HDMI Sync Box. Lösningen som sådan bör redan vara möjlig eftersom Philips Hue har relevanta API:er tillgängliga redan för marknaden vilka används av TP Vision som tillverkar Philips TV-apparater.

Är detta en välkommen utveckling för ditt tv-tittande?

Källa: HueBlog

Från sajten:
image

Samsung SmartThings väntas få en bättre integration mot Philips Hue vilket var en nyhet tidigare i veckan. Dock ser det ut som att det handlar om en bättre integration mot musik och inte tv.

Det var bloggen SamMobile som tidigare i veckan skrev om att SmartThings förväntades få en bättre integration gentemot Philips Hue. Då nämndes givetvis tv eftersom Samsung har ett stort utbud av apparater inom den kategorin. Nu har amerikanska sajten The Verge pratat med Samsung som säger att integrationen handlar om musik och inte tv. Det handlar alltså om förbättrade upplevelser kring musik som drar nytta av den smarta belysningen från Philips Hue. Samsung dementerar med andra ord ryktena om att det skulle handla om en integration mot just deras tv-apparater för Philips Hue Sync vilket ju är lite synd.

Samsung nämner inga närmare specifikationer kring samarbetet mer än att det är på gång inom de kommande månaderna.

Källa: The Verge