Tibber inkluderar kärnkraft till alla sina kunder

Från sajten:
image

Elhandelsbolaget Tibber skickar idag ut ett mejl till alla sina användare med information om förändrade villkor. Nu inkluderas även kärnkraft i energimixen.

Tibber meddelar idag att de avser att uppdatera sina avtalsvillkor den 1 maj 2023. Den större förändringen i avtalen med användarna är att man i energimixen även kommer att inkludera kärnkraft. Tibber byter med andra ord från så kallad 100% förnyelsebar el till så kallad fossilfri el. Det betyder i praktiekn att sol, vind, vatten får samsas även med kärnkraft.

Anledningen till förändringen är att med en anpassad energimix kan elavtalen anpassas efter marknadspriset på ursprungsgarantier och säkerställa att elpriset är lägre och mer stabilt över tid. Slutresultatet blir ett lägre pris för deras kunder både på kort och lång sikt.

Just ursprungsgarantier är själva nyckeln i det hela. Det går nämligen inte att kontrollera exakt vad elen kommer i från. Således handlar det om vilka tillägg som kunderna får betala för respektive kraftslag som definierar det hela, inte var den producerar i sig.

Källa: Tibber

1 gillning

Så trevligt. Jag har mejlat dom tidigare med frågan om dom kan erbjuda mig kärnkraft, men det var inte alls aktuellt.

Plötsligt händer det.

Snyggt👏
Det tror jag aldrig de vågat om vi fortfarande haft en rödgrön röra i regeringskansliet.

1 gillning

Ja, för vi har ju ministerstyre på elbolagen… :roll_eyes:

1 gillning

Hade. :rofl:

Informera mig om vad jag missat?

Bra! Trevligt med urandrift i Teslan :+1: :radioactive: :atom_symbol: :battery:

Men det är ju inte sant.

:smile: Jag har sett en Tesla med registreringsnummer URAN! :smile: