Thread Group ska fixa till Thread Border Routers

Från sajten:
image

Thread ser ut att få en efterlängtad uppdatering. Nu ska det kunna skapas ett gemensamt nätverk och inte flera separata i hemmet.

Thread Group har äntligen tagit tag i en av surdegarna med protokollet Thread eller rättare sagt hur olika enheter hanterar produkter med stöd för detta. I nuläget så är tanken att Thread ska skapa ett nätverk som meshar och detta med snabba responstider men verkligheten är en annan. Idag så kan det skapas flera olika Thread-nätverk i hemmet beroende på vilka Thread Border Routers som finns och dessa samarbetar dessvärre inte. Exempelvis så kan ett gäng Apple HomePod mini skapa ett nätverk och inkludera produkter från Nanoleaf medan en Google Nest Hub skapar sitt eget lilla nätverk där meshfunktionen uteblir helt. Ganska tokigt eftersom det inte förenklar eller förbättrar något för användaren.

Nu ska Thread Group arbeta för en förbättring av detta så att de individuella nätverken försvinner. Nu ska det standardiseras hur olika Thread Border Routers ska dela information mellan varandra oavsett vilken tillverkare de kommer från. Resultatet ska bli ett gemensamt, starkt och snabbt nätverk vilket borde varit fallet från början. Därefter återstår att se hur pass snabbt de olika tillverkarkan uppdatera sina produkter.

Mer information finns att läsa på Thread Groups hemsida. Är du nyfiken på vad Thread är så har vi skrivit en guide om detta tidigare som du kan ta del av här.

Källa: The Verge