The Sandman kommer till Netflix

Från sajten:


DCs “The Sandman” kan bli Netflix nästa storserie

”Stranger Things” som är en av företagets största hits har bara en säsong kvar och kanske hoppas man att nya ”The Sandman” ska vara en värdig efterträdare och förhoppningsvis få tillbaka några av de prenumeranter som lämnat tjänsten den senaste tiden.

Tv-serien är baserad på serietidningarna skrivna av Neil Gaiman ( Good Omens, American Gods) och som publicerades i sin ursprungsform mellan 1989 och 1996. Serien hyllas ofta som en av de serier som gjorde mediet mer accepterat av en vuxen publik. Publiceringshuset må vara DC men man ska inte förvänta sig några eskapader med superhjältar. The Sandman är mer en mörk fantasy med stora teman och i grunden en episk berättelse om historier och berättelser.

Den officiella trailern hade premiär på årets Comic Con och verkar vara en hit bland fans av serietidningarna men som lämnar noviser lätt förvirrade. Trailern fokuserar mycket på det visuella och mindre på att förklara handlingen.

Bland casten ser vi Tom Sturridge i titelrollen som The sandman eller Dream som han också kallas.

Vi har även Game of thrones alums Charles Dance som Roderick Burgess och Gwendoline Christie som ingen mindre än Lucifer. För den som vill läsa historien finns de 75 lösnumren samlade i tio album. Neil Gaiman har sagt att Tv-serien i sin första säsong täcker de två första albumen med visst material taget från det tredje.

The Sandman har premiär på Netflix den femte augusti.

3 gillningar

”Svenska skrivregler” anger tydligt att ordningstal inte markeras med kolon och slutbokstav i datumuppgifter. Skriv i stället (den) 5 augusti.

Namn på helger, månader och veckodagar skrivs även helt med gemener. 👮🏻‍♂️

3 gillningar

Sandman? Någon? :slight_smile:

Den kom (kommer) väl ut idag?

Jag hoppas den blir bra, en serie man väntat på.

Släpps ju idag så svårt att säga men skall ge den en chans. Av trailern att döma så verkar den okej. Inte mer.:grimacing::joy:

Den släpptes kl 9 idag :slight_smile:

Har bara hunnit med första avsnittet nu men hypen verkar hålla.

Edit: passerat avsnitt 3. En av de bättre serierna i år (om du gillar genren)

Kollat två avsnitt av Sandman nu men fastnade inte.
Inte tillräckligt bra karaktärer och för mycket ”tonårsserie” för mig.

Var lite rädd för att det skulle vara så..

Sex avsnitt in och den är nog allt jag någonsin önskat av en filmatisering.

1 gillning

Så en serie där folk blir manipulerade att hacka av sig fingrarna och där de största ämnena som behandlas är vår plats i universum är lika med en "tonårsserie?" Ok. Jag borde se fler tonårserier.

2 gillningar

Fast å andra sidan: Räknas då Euphoria också som en tonårsserie?

Jag inser att jag nog inte ska ge mig in i diskussioner om Sandman. Det verkar vara så att jag har svårt att lägga band på mig själv. :smiley:

2 gillningar

Jag gillar det mesta av Neil Gaiman. Har höga förväntningar på ”The Sandman”. Sparar den till en dag då jag är piggare.

3 gillningar

Jag läste Sandman i gymnasiet. Den fick mig att se på livet annorlunda. den fick upp mina ögon för att skriva. Den har följt mig sedan dess genom hela mitt vuxna liv och betytt mer än vad jag är bekväm med att erkänna. Jag känner ganska omgående att jag inte kommer att kunna ha någon form av nyanserad diskussion om den. Men jag hoppas du tycker om den. :smiley:

3 gillningar

Trampade visst på en öm tå..:wink::joy:

Men Euphoria kan man väl säga är gjord för en yngre publik. Försökte kolla på den efter att hört gott om den men det blev för mycket av trasiga människor som festar för mycket. Påminner för mycket av mina yngre år.:sunglasses:
Kanske är jag som börjar bli för gammal.:grimacing:

1 gillning

Har inte hunnit se något än, men kommer att göra.

Sett första delen nu, verkar vara en intressant serie.

Hur tror du då jag känner mig? :joy::joy::joy::joy:

/Ove

Jag tycker att du ska diskutera för fullt

Min motsvarighet är Preacher men jag fastnade inte för dramatiseringen

1 gillning

Första avsnittet tittat, jag tror jag blir kvar!

1 gillning