The Last of Us: Part II Remastered – vad kommer efter perfektion?

Från sajten:
image

The Last of Us: Part II Remastered är snart här och vi har kastat oss in i den gripande och pulshöjande berättelsen ännu en gång och det är svårt att fokusera när det visuella är så vackert.

Inledning

I den här recensionen kommer vi inte fokusera så mycket på berättelsen i The Last of Us: Part II då spelet lanserades redan den 19 juni 2020 till PlayStation 4. The Last of Us: Part II Remastered är precis som det låter en remastrad version av spelet som släpps exklusivt till PlayStation 5 och Naughty Dog har inte sparat på krutet. Att få återuppleva The Last of Us: Part II är inte helt lätt då det är en berättelse som tar sig under skinnet på oss. Det är en mörk, tragisk berättelse men som även innehåller många fina stunder som faktiskt ger lite hopp mitt i helvetet. En sådan ljusglimt är när Ellie hittar en gitarr, plockar upp den och börjar sjunga på a-ha’s “Take on Me” i en söndersprängd stad utan hopp.

Det är skönt med en mysig stund mitt i allt helvete.

Det är svårt att spela The Last of Us: Part II Remastered

Ja det är faktiskt svårt att fokusera på själva spelet då vi ständigt genom den cirka 20-30 timmar långa berättelsen slås av hur otroligt snyggt det är. Vi ser detaljer som vi inte sett tidigare och vissa sekvenser när vi rider i solnedgången eller blickar ut över den söndersprängda staden som är full med zombies är så otroligt vackert. Det är verkligen imponerande att se hur Naughty Dog har lyckats pressa varje komponent i PlayStation 5 för att ta spelet till en helt ny nivå. Spelet har även stöd för PlayStation 5-kontrollens adaptive triggers vilket gör att vi sugs ett extra steg in i berättelsen då allt från att skjuta, slåss eller spänna pilbågen känns mer verkligt tack vare motståndet och vibrationerna i kontrollen.

Vi dog många gånger under spelet för att vi glömde fokusera på alla monster.

Man är inte kaxig i mörkret inte.

Spela igenom storyn men missa inte det nya

Även fast inget är nytt med storyn förutom grafiken så finns det två nya spellägen, “No Return” och “Lost Levels” som är ett måste att testa. I “No Return” så glömmer vi allt vad story heter och förbereder oss för att slakta både mänskliga fiender och zombies. Vi har tio olika karaktärer att välja på (efter att vi har låst upp alla) och flertalet banor där vi ska sopa rent så att säga. Det går att ta det försiktigt fram eller hoppas på det bästa och kötta fram som Rambo – det är helt upp till spelaren. I banorna går det att hitta förnödenheter så som material för att skapa molotov cocktails och efter varje avklarad nivå kan vi uppgradera vapen och karaktärernas förmågor som skiljer sig åt.

Någons hälsena kommer inte må bra snart.

Vi fastnade orimligt länge i “No Return” och det var riktigt roligt att bara släppa loss och döda fiender på ett mer avslappnat sätt till skillnad mot story-läget där varje kula i pistolen räknas. Vi kan dock inte sluta tänka på att ett sådant här läge med den maffiga grafiken hade passat ypperligt att spela tillsammans med eller mot en vän i ett multiplayerläge.

Det andra tillägget heter “Lost Levels” och detta är något för TLOU-nörden som vill grotta ned sig lite extra. Det är tre banor som heter Sewers, Jackson Party och Boar Hunt som utvecklarna valde att inte ha med i storyn i The Last of Us Part: II. När vi spelar dessa alpha-versioner av banorna så får vi följa med när utvecklarna berättar om banorna och vad de ville uppnå med dem. De berättar även varför de inte fick vara med i slutresultatet. Banorna är långt ifrån klara och en av dem finns det inte ens några röster inlagda på och det är lite charmigt och spännande att få se och höra hur utvecklarna har tänkt.

En del av spelet som aldrig dök upp i den färdiga produkten

Sist men inte minst har vi ett spelläge för den som gillar att spela på en digital gitarr. Om du har spelat igenom spelet så vet du att det finns ett par scener där vi får spela gitarr och nu har du chansen att spela vad du vill och hur länge du vill. Undertecknad är totalt värdelös på gitarr så det tog ungefär 22 sekunder innan jag blev uttråkad av att svepa olika toner på touchpaden på PlayStation-kontrollen. Men jag är övertygad om att vi kommer få se massa videos på nätet när folk skapar musik i det här läget.

Jag har insett att det aldrig blir en gitarrspelare av mig

Recension: TLOU II The Last of Us: Part II - Remastered

Fördelar

  • Otroligt vackert
  • En fantastisk story
  • Prisvärt om du redan har köpt spelet
  • Roliga nya spellägen

Nackdelar

  • Borde varit helt gratis om man köpt spelet sedan tidigare

Detaljer

Titel: The Last of Us: Part II Remastered

Utvecklare: Naughty Dog

Plattform: PlayStation 5

Pris: 519 kronor, cirka 100 kronor om du äger spelet sedan tidigare

Release: 19 januari

Sammanfattning

Undertecknad kan inte ge detta spel något annat betyg än 5/5. Oavsett om du har spelat spelet innan eller kör det för första gången så kommer du bjudas på en resa med emotionella toppar och dalar och stundtals kommer de mörka utrymmena fylla dig med skräck och ångest. The Last of Us: Part II - Remastered är ett mästerverk som i denna version har blivit snyggare än någonsin och dessutom adderas nytt innehåll. Det fina i kråksången är att om du redan äger spelet på skiva eller digitalt till PlayStation 4 så kostar Remastered-versionen cirka 100 kronor.

Om du har spelat spelet tidigare så kan vi rekommendera att välja New Game+ så du behåller dina vapen från då du klarade spelet sist och det går även att lägga till fusk så du har obefintligt med ammunition eller kan skapa hur mycket bomber och pilar du vill utan att behöva samla på dig saker. Det öppnar upp för helt nya spelsätt och rekommendationen är att skruva upp svårighetsgraden en nivå så det blir lite extra utmanande.

TLOU: Part II - Remastered är en förbättring av det tidigare mästerverket och det är värt att uppleva igen. Sist men inte minst vill vi ställa oss upp och ge Naughty Dog en applåd för ett jobb väl genomfört - det är inte lätt att skapa ett ännu bättre mästerverk av ett mästerverk.


Betyg: 5 / 5



Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri

Från sajten:
image

Om du redan har spelat igenom “The Last of Us: Part II” så är det värt att göra ett återbesök för cirka 100 kronor i den remastrade versionen som släpps idag.

Ja idag släpps “The Last of Us: Part II – Remastered” till PlayStation 5 och vi har nyligen recenserat det och gav det en fullpott. Anledningen till fullpotten är att ett redan otroligt vackert spel blev ännu vackrare och de nya spellägena är väldigt underhållande. Att få spela igenom berättelsen igen var en upplevelse och det är bra att göra inför säsong två av tv-serien med samma namn som kommer nästa år.

Spelet kostar 518 kronor om du inte äger TLOU: Part II sedan tidigare men har du redan spelet digitalt eller på skiva så kan du betala cirka 100 kronor för att få tillgång till den nya grafiken och de nya spellägena och tilläggen. Är du sugen på att veta vad vi tyckte om spelet så kan du läsa vår recension här.

1 gillning

110SEK för uppgraderingen, nedladdad och inväntar en andra spelomgång till helgen! Ordentligt taggad😁

Hur länge håller det erbjudandet?

För alltid!

Tack då vet jag.

1 gillning