Tesla lanserar nya Model 3 - tystare, ny design och längre räckvidd

Från sajten:
image

Till slut så lanserade Tesla en ny Model 3 efter alla rykten och läckta bilder med priser som startar från 519 170 kronor.

Till en början så erbjuder Tesla en bakhjulsdriven Standard Range med en WLTP-räckvidd på upp till 513 kilometer med 19-tumshjul eller den med 18-tumshjul en WLTP-räckvidd på 554 kilometer. Den har en toppfart på 201 km/h och klarar 0 till 100 km/h på 6,1 sekunder. Long Range-versionen drivs nu med Dual Motor fyrhjulsdrift och kommer att ha en WLTP-räckvidd på upp till 629 kilometer. Den går från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder med en topphastighet på 201 km/h.

Med nya Model 3 introduceras de två nya färgerna Ultra Red samt Stealth Grey och det ska även bjudas på en bättre premiumkänsla interiört. Spakarna bakom ratten är borta och det är nu knappar som gäller för blinkers, tuta och ljus. Dörrlister har fått LED-ljuslister och instrumentbrädan har fått ett vävt material.

Framsätena är ventilerade och den nya framskärmen på 15,4 tum har fått högre ljusstyrka och snabbare respons. En ny 8-tums skärm kommer även att finnas tillgänglig för passagerare i bak.

Tesla hävdar att de har minskat vindbrusnivån med 30 procent och vägbuller med 20 procent. Model 3 ska ha blivit åtta procent mer effektiv bland annat tack vare uppgraderad fjädring och dämpare.

Via: Allt om elbil

3 gillningar

Från sajten:
image

En nyhet som gått under radarn (dålig metafor för Tesla-bilar har ingen radar) är det faktum att nya Model 3 har döda-vinkel-varnare i A-stolpen.

Tidigare modeller saknar det helt förutom att sidokamerorna aktiveras när vi blinkar men då måste vi alltså flytta ögonen från backspegeln till skärmen.

Nya Model 3 har redan börjat säljas och kostar från 519 170 kr. Interiören är förfinad och har bland annat fått en tongivande LED-belysning, stolarna är ventilerade, det finns en skärm bak och ljudet är bättre. En uppdaterad front minskar luftmotståndet något vilket ökar distansen jämför med tidigare bilar. Lackfärgerna som går att välja är delvis nya. Lamporna är nya både fram och bak.

Men framförallt är blinkersspaken borta tillförmån för touchknappar på ratten. Även körväljaren är borttagen och vi får använda skärmen för att välja om vi skall köra framåt eller backa.

Via alltomelbil.se.

2 gillningar