Teliakunder kan bli av med ViaPlay till månadsskiftet

Från sajten:
image

Det är långt mellan Telia och ViaPlay i förhandlingarna. Det hela kan resultera i att Telias kunder blir utan bild i rutan.

Telia har i dag ett avtal med ViaPlay vilket gör att Teliakunder avnjuter Viaplays kanaler. Avtalet ska kontinuerligt förnyas och i slutet av augusti meddelade Telia att det kanske inte fanns ett avtal på plats till 30 september.

Just nu pågår en omförhandling av avtalet med vår tv-leverantör, Viaplay Group. Vårt mål är att enas innan 30 september, men vi vill redan nu informera dig om att det kan finnas risk för att vi inte längre får sända deras tv-innehåll om vi inte kommer överens. Vår dialog med Viaplay Group fortsätter och vi håller dig uppdaterad.

Enligt Expressen förs det inte några förhandlingar över huvudtaget för tillfället. Det har varit ett kort samtal om avtalet som inte slutade i annat än att de båda parter var överens om att de inte var överens.

De vill betala samma summa som de gör i dag för mer innehåll och fler rättigheter, det går inte, säger Roberta Alenius, head of corporate communications på Viaplay.

Till Dagens Media säger Telias presschef, Irene Krohn, att samtalen med Viaplay havererat.

Det stämmer att vi står långt ifrån varandra och att det just nu ser ut som att vi inte kommer att nå i mål i tid vilket naturligtvis är tråkigt.

Utöver att hon tycker det hela är tråkigt säger hon att det föreslagits alternativa vägar för att nå fram till en lösning men att ViaPlay “inte vill fortsätta diskussionerna“. Som det ser ut nu kommer alltså Telias kunder att bli av med alla Viaplays kanaler vid månadsskiftet, TV3, TV6 och Premier League Världscupen i skidor och NHL.

Via: Expressen

Via: Dagens Media

 

Telia All Sport var kul så länge det varade.

Inte första gången Telia tar kunderna som gisslan i desa förhandlingar, flera gånger har vi varut utan div olika kanaler några veckor

Är det där resultatet om man tar följande bild in i CSI-labbet och "åldrar" personen?

1 gillning

Det är direkta effekten av nedsläckningen av viaplay för Teliakunderna

Ungdomen försvinner.

Undrar hur Telia kompenserar kunderna.

Vid tidigare tillfällen har dom gett dig något annat paket, senat va det typ HBO istället

Det har man ju redan gratis via Telia så hoppas inte de. :grinning:

Gratis? Du betalar nog för den :smiley:

Paket och dealer har gjorts om sen dess, och det va säkert olika erbjudande beroende på vad du hade för paket osv. Men så reonerade dom då, ta bort viaplay med allt vad det innebär och ersätt med HBO med motiovationen "dom har bra filer och serier också" :man_facepalming:

Ser inte ljust ut enligt nyheterna idag, stor risk att viaplay släcks hos Telia :face_with_symbols_over_mouth:

Gissar att ni blir utan kanalerna i några veckor på sin höjd.

1 gillning

Om det ändå bara hade berör linjär tv så visst, men visar mest på okunskap :man_shrugging:

1 gillning

Någon som har sett info om hur det går för dom i sina förhandlingar?

leaving gene kelly GIF

Såg mer en sandlåda framför mig men det här funkar också

Inte förvånad, tror stora förloraren är Telia

2 gillningar