Telia kanske säljer TV4 med brakförlust

Från sajten:
image

Det sägs vara förhandlingar med flera parter och Telia kanske säljer TV4 för hälften av summan som de betalade för fem år sedan.

Enligt källor till Affärsvärlden så tänker Telia sälja TV4 och några namn som nämns som intresserade är Egmont, Schibsted och Bonnier. Prislappen verkar ha sjunkit rejält sedan Telia köpte TV4 för 10 miljarder kronor från Bonnier för fem år sedan. Enligt källorna så talas det om en prislapp på tre till fem miljarder kronor och alltså mindre än hälften av vad Bonnier fick i affären.

Nu när de kanske köper tillbaka TV4 för knappt hälften så kan det bli en rejäl vinstaffär – om Bonnier lyckas vända på ett krisande TV4 vill säga.

Har inte förstått varför Telia ville köpa Bonniers TV-verksamhet från första början. Känns ju som att snacket gick att det skulle säljas nästan från dag 1 därefter.

2 gillningar

De sneglade väl på att Tele2 gick ihop med Com Hem.

Det var ju en trend bland operatörern både i Sverige och utomlands att köpa upp bolag för att få innehåll till sin tjänster man erbjöd.
Både Verizon och AT&T gjorde ju stora förvärv som ej var så lyckade likt Telias köp.

1 gillning

Tanken var väl att man inte egentligen kan särskilja sig med uppkopplingen utan att innehåll var det som skulle kunna övertyga kunden att välja just det företaget som leverantör. Sen har det väl visat sig att det inte var så lätt eller billigt att skapa innehåll kunden ville ha...

Telia gör nedskrivningar:
Telia gör nedskrivningar på över 4 miljarder (di.se)