Tekken 8 – när spelet är bättre än rubriken

Från sajten:
image

Spelet som man tillbringade många timmar i soffan mot kompisar i tonåren har nu släppt sin åttonde version. Vi har givetvis testat det och här är resultatet.

Grafiken i Tekken 8 är fantastisk och vi bjuds på vackra miljöer där vi ska slåss mot varandra. Vi har testat spelet på en Lenovo Legion Go som är en handburen PC, nästan som en Nintendo Switch – och den får verkligen jobba stenhårt för att orka driva spelet.

Tekken 8 består av 33 spelbara karaktärer, allt från de gamla klassiska karaktärerna som till exempel King och Kazuya Mishima som var med redan i Tekken 1. Eller så kan vi testa de tre helt nya karaktärerna, Azucena, Victor eller Reina. Alla tre med sin egna historia. Redan vid första DLC (nedladdnignsbara innehållet) kommer vi få tillgång till ytterligare fyra karaktärer. Varje karaktär har tillgång till det nya Heat-systemet. Det kan användas en gång per match och ger tillgång till extra kraftfulla attacker. Om du inte vill trycka ihjäl dig med flertal knappkombinationer finns nu ett kontrollalternativ som kallas Special style. Istället för att göra en lång kombination med olika knapptryck kan du enkelt trycka på en knapp för att göra specialslag.

Just nu finns det tre olika spellägen, det finns historian om The Dark Awakens där spelar vi en kampanj som påminner om en Rambo film med härliga filmsekvenser och slagsmål. Det är också en helt otroligt galen historia, bland annat dyker det upp en tysk med sin son som vill få stryk. Det bjuds också på olika språk vilken gör mig väldigt imponerad att alla karaktärer kan så otroligt många språk

Vi kan också spela Arcade Quest. Där vi skapar egna söta avatar, som för övrigt påminner om Nintendo avatarer, och springer runt i en arkadhall och möter andra spelare. Arcade Quest går ut på att vinna fight money och gå upp i ranking. Fight money gör att vi kan köpa olika kläder och utsmyckningar runt vårt namn. För oss passar inte riktigt de små söta avatarerna ihop med de i övrigt häftiga karaktärerna i spelet. Det är stora kontraster att gå från vår söta lilla avatar till en fruktansvärt muskulös man med leopardansikte.

Det finns också möjlighet att spela “character episodes”. Där väljer vi en karaktär separat från huvudberättelsen och slåss mot fem andra karaktärer. Eller så går det lika bra att spöa brorsan i soffan i en klassisk versus fight. Men spelet passar också perfekt för dig som saknar ett syskon att dominera i Tekken och istället ensam vill spöa datorn i en klassisk Player vs CPU med till exempel karaktären King eller svensken Lars Alexandersson.

Recension: Tekken 8

Fördelar

  • Snygg grafik och bra musik
  • Många olika karaktärer

Nackdelar

  • Kan bli enformigt

Detaljer

  • Titel: Tekken 8
  • Utvecklare: Bandai Namco Studios
  • Plattform: Playstation 5, Windows, Xbox Series X/S
  • Pris: 799 kr PS5, 69 euro Steam, 649kr Xbox series x
  • Release: 26 januari 2024

Sammanfattning

Gillar du fightingspel så kommer du att älska Tekken 8. Spela igenom den intressanta kampanjen The Dark Awakens helt själv eller spela mot dina vänner. Du kommer få ett härligt fightingspel och njuta precis som du njöt av tidigare Tekken-spel när du var yngre. Tekken 8 är snyggt som tusan och det är ett perfekt spel att ta fram när du har kompisarna över och vill spöa på varandra i den virtuella världen. Ett varningens finger är dock att likt de tidigare spelen så sliter spelet ut din handkontroll snabbare än en engångstandborste, men ärligt talat så är det värt det.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri