Tado° når en ny milstolpe

Från sajten:
image

Det tyska företaget tado° som vi recenserat flertalet produkter av är tillverkare av smarta klimatassistenter för hemmet.

Häromveckan nådde tado° en ny milstolpe med att nu sålt över en miljon smarta termostater i Europa. Det är en milstolpe som tado° är minst sagt stolta över. Kunderna runt om i Europa väljer både att hemautomatisera och hjälpa miljön. Något som kommer vara nödvändigt för att nå EU:s klimatneutrala mål till år 2050 så att den globala temperaturen inte överstiger 2°C.

Tado°s smarta termostater ansluter värme- och kylsystem till internet och använder smarta algoritmer för att uppnå energibesparingar och bättre komfort hemma. tado° var banbrytande inom produktkategorin och har gjort det möjligt för tekniken att blomstra i Europa.

Den verkliga intelligensen i tado°s smarta termostater ligger i programvaran och tjänsterna. Hårdvaran fungerar som en port till dess intuitiva teknik och automatiseringar som sparar energi genom att se till att bostäderna bara värms upp eller kyls när de används. tado°anpassar sig dessutom till vädret och minskar användningen av värme eller kyla när öppna fönster upptäcks för ytterligare besparingar. Företagets miljöbevis erkändes förra månaden av Cleantech-gruppen som tilldelade tado° utmärkelsen årets Global Cleantech Europe-företag.

Tado har tagit in 102 miljoner amerikanska dollar i internationella investeringar från välkända namn inklusive Amazon, Total och E.ON. Företagets smarta termostater är kompatibla med Apple HomeKit, Google Assistant och Amazon Alexa och säljs över hela Europa i Apple-butiker, genom Amazon och stora detaljhandlare som Currys PC World, Argos och AO. tado° har också strategiska partnerskap med över 30 europeiska energi- och energiföretag som E.ON, SSE, Ovo Energy, Naturgy och Essent.

Källa: Tado°