Tado introducerar smart laddlösning för elfordon

Från sajten:
image

I samband med elektronikmässan IFA 2023 passade Tado på att visa upp lite nyheter. En av dessa är en smart laddningslösning för eldrivna fordon.

Tyska företaget Tado har presenterat en smart laddlösning för eldrivna fordon som ska kunna spara pengar åt hushållen. Via Tado Smart Charging och den tillhörande appen ska det gå att anpassa laddningen av elbilen beroende på när elpriserna är som mest fördelaktiga. Med denna nya lösning vill Tado fortsatt arbeta för en grönare omställning genom att hjälpa hushållen att få ut mesta möjliga till lägre priser.

Appen finns tillgänglig för såväl iOS som Android. Efter nedladdning kopplas appen till bilen användarkonto där laddningspreferenserna ställs in samt när bilen bör vara färdigladdad. Därefter tar en algoritm över och ser till att automatiskt schemalägga när det är som mest fördelaktigt att ladda elbilen.

Tado Smart Charging-appen kan användas med de större bilfabrikaten som Tesla, Volkswagen, Mercedes, BMW, Skoda, Seat, Land Rover samt många fler. För vissa fabrikat som Mercedes, Peugeot eller Kia behövs det att en smart laddbox är installerad och ansluten. Kompatibla laddboxar i nuläget är Zaptec, Wallbox eller Easee.

I nuläget är appen dessvärre endast tillgänglig kostnadsfritt i Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, Italien och Spanien.

Källa: Pressmeddelande