Ta med dig hunden i taxin

Från sajten:
image

Ökningen av registrerade hundar var den högsta under detta millenium förra året. Nu tar Uber djurresor till Sverige.

Uber Pet låter dig resa med din djurkompis för ett tillägg på 35 kronor. Tjänsten får en egen sektion i appen och förare som godkänner djurresor väljer det själva och du kopplas på så vis bara ihop med förare som kan tänka sig ta med ditt djur.

Så från och med idag kan du resa fritt med din lurviga kompis i Stockholm, Malmö och Göteborg genom att boka Uber Pet i Uber-appen.

“Att smidigt kunna ta med sitt husdjur är ett alternativ som varit väldigt efterfrågat av resenärer som använder vår app. Vi vet att det kan vara en utmaning för många resenärer med djur, inte minst de som inte har egen bil, att ta sig runt i städer då kollektivtrafiken inte alltid är djurvänlig. Därför är vi nu glada och stolta över att Uber Pet lanseras i Sverige, som första marknad i EMEA, och att vi kan göra svenska städer ännu mer tillgängliga för fler”, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

Tips inför en resa med Uber Pet:

  • Som ägare ansvarar du för att husdjuret transporteras på ett säkert sätt. Säkerställ att du följer gällande föreskrifter och riktlinjer för transport av djur. Ha exempelvis gärna djuret i en resebur eller spänn fast djuret med säkerhetsbälte
  • Hjälp din förare att hålla bilen ren för andra resenärer genom att ta med en filt eller handduk för att täcka sätet och minska risken för skador och oreda
  • Fråga din förare om hen har någon preferens gällande var husdjuret ska sitta
  • Lämna inte husdjuret obevakat

Som djurägare finns det regler att följa för att transportera sitt djur läs mer om detta på Jordbruksverkets hemsida.

Via: Uber.

1 gillning

Här skulle man ju vilja ha alternativet att beställa en bil som inte används till djurtransport.

2 gillningar

Ett inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Apple vs resten