Systembolaget tar in 42-årig whisky som kostar 80 000 kronor

Från sajten:
image

The Glenrothes har låtit en single malt ligga och mysa i hela 42 år och nu har den tappats upp och kommer säljas i några få flaskor världen över och har du lite pengar över så kan den bli din.

Om livet kretsar kring whisky och om du vill ha en extremt limiterad flaska i samlingen så har du snart chansen att köpa The Glenrothes single malt som mognat på fyra ekfat i hela 42 år. Systembolaget kommer sälja två flaskor på sin hemsida och prislappen ligger på 80 000 kronor. Totalt kommer 1 134 flaskor säljas världen över och köper du flaskan får du inte bara en förhoppningsvis löjligt god whisky men även en riktigt snygg förpackning med en flaska av kristall.

Så är du en whiskysamlare av rang och har lite “växelpengar” över så kan du den 2 mars klockan 10:00 bege dig in på systembolagets hemsida och kriga om en flaska 42-årig single malt, artikelnummer är 41344.

Via Cafe

Givet köp!!

De kommer väl troligtvis att hamna hos någon samlare som aldrig öppnar dem🤷🏻‍♂️

2 gillningar

De tror jag inte. Det är whisky föreningar som köper och säljer i 2cl

Man kanske skulle klippa en i investeringssyfte?

Låt oss hoppas på det. Finns så många ”gamar” som handlar med allt möjligt endast i syfte att göra pengar.

2 gillningar

Håll dig till klockorna :joy:

2 gillningar

CitatIn total, 1,134 bottles of The 42 will be available worldwide with a recommended price of £6,750 per bottle. It will be available from 15 March in the UK via Fortnum & Mason, Harrods, and The Whisky Shop.

Funkar nog att få ner med cola