Sydkorea får alternativt betalningssystem i App Store

Från sajten:
image

Sedan Sydkorea godkände lagen som tvingar Apple till förändring har världen väntat på nästa steg.

Det är The Korea Herald som nu avslöjar att Apple har gått med på landets nya krav utan motstånd. Detta betyder alltså att utvecklare kan erbjuda sina egna länkar för betalningar utanför App Stores egna system. Men även om de kommer ifrån Apples avgifter på upp till 30 procent kommer det inte vara helt avgiftsfritt ändå.

Då Apple fortfarande kommer att ta ut en mindre okänd procentsats i avgift på dessa köp. När Google meddelade att de gick med på samma krav i Sydkorea för Google Play så meddelades det att de skulle ta ut en avgift på elva procent.

Via: Macrumors

Där ser man :slightly_smiling_face:

Hoppas det stannar med sådana åtgärder. Vill inte ha fler appstores.

Från sajten:
image

Apple släpper ett utvecklarverktyg som endast blir tillgängligt för utvecklare i Sydkorea.

Även om Apple varit något motstridiga till alternativa betalningssystem så var det inte mycket de kunde göra efter att Sydkoreas nya lag trädde i kraft. Nu har Apple meddelat att de släpper verktyget StoreKit External Purchase Entitlement till utvecklare i Sydkorea.

Detta gör det lättare för utvecklare att lägga till länkar för betalningar i appar utanför App Stores egna system. Apple fortsätter dock att trycka på att de inte kommer ta ansvar för återbetalningar, köphistorik, prenumerationer eller andra frågor som rör dessa betalningar.

Via: Macrumors