SwitchBot lanserar nytt smart dörrlås

Från sajten:
image

SwitchBot har lanserat ett nytt smart dörrlås för både EU, UK och US. Dock är det högst tveksamt om det kommer till någon nytta för oss här i Sverige.

Det här med smarta dörrlås blir allt vanligare eftersom fler och fler företag lanserar sina egna nuförtiden. Gemensamt med alla dessa är oftast att de inte fungerar med de låscylindrar vi använder här i Sverige. Därför är nyheten om nya SwitchBot Lock Pro inte så het som den skulle kunna vara.

SwitchBot Lock Pro installeras på egen hand över befintligt lås och kan öppnas på en mängd olika sätt. Dels kan det öppnas med nyckel som tidigare men också med fingeravtryck, NFC, kod (manöverpanel som tillbehör) eller via app. Tack vare stöd för Matter via deras hubb (SwitchBot Hub Mini 2) kan låset också fungera med de flesta plattformar för smarta hem. Stöd för Apple HomeKey finns inte i nuläget.

Låset använder fyra stycken AA-batterier vilket sägs räcka i 270 dagar (cirka 9 månader) men det finns också uppladdningsbara batterier att köpa från SwitchBot som ger upp till 12 månader.

Rekommenderat pris för SwitchBot Lock Pro är 89,99 amerikanska dollar, Lock Pro + KeyPad + Hub 149,99 dollar.

Källa: SwitchBot