Svenskarna är fjärde lyckligast i världen men Finland fortsätter dominera

Från sajten:
image

Trots höga räntor och svindyr paprika så har svenskarna klättrat upp på listan över det lyckligaste folket i världen och intar nu plats fyra.

Den FN-sponsrade rapporten World happiness report släpper varje år en undersökning där de visar vilka länder som är de lyckligaste i världen och återigen är det Finland som för sjunde året i rad placerar sig i toppen. Det verkar även som vi i Sverige har blivit lyckligare trots all ekonomisk misär vi har dragits med och nu är vi det fjärde lyckligaste landet i världen och det är ju värt att fira.

Rapporten visar att det specifikt är sex områden som påverkar lyckan och det är frihet, BNP per capita, socialt stöd, medellivslängd, uppfattning om korruption och generositet. Hur upplever du dina medborgare har du en känsla av att vi är ett lyckligare land?

Rapporten går att läsa i sin helhet här.

Det känns som det var en annan tid då vi levde i landet lagom. Nu är det mest sprängningar och skjutningar och katastrofnyheter om framförallt ekonomin hela tiden. Svårt att förstå den där rapporten faktiskt.

Måste helt enkelt vara så att andra har det ännu värre!

Ligger nog mycket i det.
Katastrofnyheter får väl alla länder mer eller mindre med konflikter runt om i världen.
Men om man ser vad undersökning lyfter fram så har vi det ju väldigt bra här i Sverige och norden.
Vi har det ekonomiska bra även om det är tufft för en del. Men vi har fortfarande pengar att spendera och göra roliga saker för.
Ta bara en sådan sak som att gå ut och äta och umgås med familj och vänner. Bokar man inte bord Är det svårt att få plats.
Även om vi har problem med gäng så påverkar det ju inte dom flesta svenskar privat utan något man läser om i media.
Sverige är ett fantastiskt land med stora möjligheter.
Är det något negativt jag kan komma på så är det väl klimatet med kyla och mörker halva året.:sweat_smile:

3 gillningar

Ja, kylan och mörkret måste vi fan göra något åt! Låt gängen kriga, bara jag får sol! :joy:

1 gillning

Ja vi har det ganska bra.Vi glömmer gärna det. Vi har råd med tech, prylar, elbiar whatever. Upplever inte krig. Vi blir nog lite bekväma och hittar dåliga saker på grund av att vi inte upplever riktigt dåliga saker som krig mm

Här kommer lite input på Finlands number one spot. :rofl:

Ismo är bara så suveränt bra!

1 gillning