Svenska priser på Mi 10T-serien

Från sajten:
image

Förra veckan visade Xiaomi upp sin linje av nya generationens smarta telefoner – Mi 10T, Mi 10T Lite och Mi 10T Pro. Idag har vi varit och klämt på dem.

Mi 10T Pro är Xiaomis nya flaggskepp som också kommer i två enklare varianter. Grundmodellen och Pro bjuder båda på imponerande kamerateknik, hela 144HZ i uppdateringsfrekvens i skärmarna och lång batteritid med hjälp av batterier på upp till hela 18,5 Wh (5 000 mAh) samt ny laddningsteknik. Samtidigt som Lite blir lite mer sparsmakad med batteri och kamera.

Idag blev vi inbjudna för att få chansen att klämma och känna lite på de nya modellerna och såklart är det Pro vi vill lägga vår fokus på. Trots att undertecknad är fast i Apples kedjor kan han inte hjälpa att imponeras lite av Xiaomis best. 144Mz i skärmen känns av och den smarta funktionen som ändrar Mz i hela sju steg beroende på vad vi visar på skärmen. Den fyller såklart en funktion men är ändå någorlunda marginell när vi sparar 8% batteri på sex timmars användande. Men det kan vara viktiga 8 procent ibland.

Mest imponerande är ändå den platta klara skärmen och kameran, vi fick inte lång tid med den men vi tog ut den i ljuset och provade oss fram lite. Designen är heller inte den sämsta – det kinesiska företaget kan leverera kvalité. Glittrande och speglande färger, avskalad design och Gorilla Glass 5 som skyddar alla glaspartier på telefonen.

De har vidareutvecklat sin kamera-app som ger unikt framtagna filter för att göra bilderna mer levande och vi kan dessutom filma med både fram och bakkameran samtidigt för att själva vara med på bild när vi ska föreviga ett minne. Den har ansiktsigenkänning och en fingertrycksavläsare på sidan som ska bli enklare att komma åt och göra upplåsningen snabbare.

Det sitter ljussensorer bakom skärmen och under glaset på baksidan för att göra den automatiska inställningen för skärmljus i olika miljöer bättre och får också funktion för mer papperslika färger när vi ska läsa en bok eller mycket text.

Den nya laddningstekniken bygger på att laddningen inte börjar från ett tomt batteri och jobbar sig uppåt till 100%, utan istället laddar i två skikt från mitten, så enkelt förklarat så laddas 0-50 och 50-100% samtidigt och erbjuder då laddning på hela 33W med den medföljande snabbladdaren.

Mi 10T Pro
Snapdragon 865 ger både Mi 10T Pro och Mi 10T hög prestanda och 5G samt funktioner som inte vore möjliga utan detta chip. Adreno ™ 650 GPU ska ge spelupplevelser som kan mäta sig med en stationär dator.. Hela 5,000 milliamperetimmar i batteriet samt en medföljande laddare på 33W. Skärm på 6,7 tum och imponerande 144Hz som dessutom automatiskt ändras i sju steg beroende på vad innehållet på skärmen levererar, för att spara batteri när den höga frekvensen inte behövs. Imponerande 108 megapixel-kamera, ultravidvinkel på 13 megapixel och makro på 5 megapixel samt selfie kamera på 20 megapixel tillsammans med många nya funktioner i kameramjukvaran.

Mi 10T
5,000mAh, 6.67”-skärm med 144Hz likt sin storebror men kamera på 64 megapixel, ultravidvinkel på 13 megapixel samt makro på 5 megapixel och selfiekamera 20 megapixel.

Mi 10T Lite
Snapdragon™ 750G med 5G. Batteri på 4,820mAh. Skärm på 6.67” och 120Hz, kamera på 64 megapixel, 8 megapixel vidvinkel, 2 megapixel makro och 16 megapixel riktad mot användaren.

Telefonerna kommer i versioner från 6GB ram och 128GM lagring till 8GB RAM och 265GB lagring.

Idag presenterades även de svenska priserna där Lite startar på 3 690 kronor, 10T 5790 kronor och Pro 6790 kronor. Om vi dessutom bokar telefonen hos någon av operatörerna från och med i morgon fram tills 21 oktober så får vi en elskoter på köpet. En Xiaomi Electric Scooter Essen­tial värd 3990 kronor. Säljstart är 22 oktober.

Via: Xiaomi Pressmeddelande.