Stöd för Matter till flertalet Google/Nest-produkter

Från sajten:
image

Denna vecka bjuder på en hel del nytt från Google. Utöver produktnyheter bekräftas även att stöd för Matter kommer till högtalare, smarta displayer och routers.

Matter är på allas läppar (åtminstone vi som gillar det smarta hemmet) en dag som denna och nu bekräftar Google att de avser ge stöd för standarden. Uppdateringar för att kunna kontrollera Matter kommer till följande produkter från Google/Nest:

  • smarta högtalare
  • smarta displayer
  • routers

Samtidigt har Google visat upp hur enkelt det blir att lägga till nya produkter baserade på Matter i Google Home-appen. Kombinationen Fast Pair och Android förenklar hela installationsprocessen. En kompatibel Android-telefon kommer automatiskt att detektera en Matter-enhet varpå installation påbörjas.

Google Matter

I klippet ovan ses hur det går till att addera en produkt till ditt smarta hem. Lite som det faktiskt fungerar med Apple HomeKit i ett antal år…

Vad ser du fram mot mest? Att slippa ladda ner en massa extra appar bara för att kunna installera eller att det går snabbt?

Källa: 9To5Google

Innebär det att Aqara går direkt in i HomeKit sen ? Ist för lägga till dom i Aqara appen först?

Nej, det tror jag dessvärre inte men det beror på vilka produkter det är och vilket protokoll de använder. Det mesta från Aqara använder Zigbee som inte stöds av Matter utan här sker kompatibiliteten via deras gateway M2 eller M1S som ser till att de fungerar med Matter. Det kommer endast vara produkter som har native Matter support som går att lägga till utan den egna appen. Dessa kommer att ha en Matter-symbol och använder antingen Thread, Wi-Fi, BLE eller Ethernet för kommunikation.

1 gillning