Spotify släpper en sak till bilen

Från sajten:
image

Det har länge ryktas om att Spotify ska släppa fysisk hårdvara och nu visade det sig att allt vi hört är sant.

Flera tredjepartstillverkare har gett sig på att skapa hårdvara specifikt för Spotify som till exempel Apple iPod Shuffle-klonen som ger dig tillgång till dina sparade spellistor. Men nu har Spotify presenterat sin första egna enhet med det pricksäkra namnet Spotify Car Thing. Det är en skärm till bilen med kontroller för att styra din musik. Det rör sig egentligen om en streaming och blåtandskontroll som kopplas upp mot din mobil och sedan låter dig välja musik i ett nytt gränssnitt optimerat för att användas i bilen.

Det är en liten sak med sina dryga 11 centimeter och med en skärm på bara 4 tum men den adderar fysiska knappar. En stor ratt som förflyttar markeringen genom dina spellistor och som sedan startar den valda låten med ett klick. Vi får också fem knappar på skärmen ovansida där fyra av dem går att programmera för snabb åtkomst av valda spellistor medans den femte ger oss inställningar eller mute. Under den stora ratten får vi dessutom en tillbaka-knapp.

Car Thing kan drivas via USB med den tillhörande ciggladdaren eller om du redan har ett uttag tillgängligt. Sedan kan ljudet skickas vidare via blåtand, AUX eller USB medans din telefon fortfarande står för nätverket och det faktiska spelandet.

Vi får också med flera olika fästen som gör det möjligt att placera Car Thing direkt på instrumentpanelen, i fläktgallret eller i CD-spelarens öppning. Enheten sitter ihop med fästet med hjälp av magneter så den är lätt att koppla ur för att ta med eller skicka vidare till baksätes-discjockeyn.

Denna lilla enhet har också fjärrmikrofoner som kan läsa av bullret i bilen och ta in din röst. Vilket gör det möjligt att styra Car Thing med röstkommandon genom Spotifys egna röststyrning.

Spotify Car Thing är gratis för de första som registrerar sig på hemsidan och har Spotify Premium-konto, vilket också behövs för att använda den. Är du inte en av de lyckligt lottade som är först ut så kommer enheten säljas för 80 dollar. Men det sura i kråksången är att den först lanseras exklusivt för USA och att det inte ges någon information om var eller när Car Thing når andra breddgrader.

Det går att registrera sig på hemsidan även bosatt utanför USA, men då kommer ett mail om att du har chansen att ta del av erbjudandet av en fri Car Thing om den kommer.

Via: Spotify.

 

 

1 gillning

Här måste man hittat något konstigt behov på US-marknaden. Kommer väl knappast att slå i Europa…?

2 gillningar

Mycket gamla bilar utan vettiga system där.

Så är det, där finns väl kanske marknaden. Och marknaden är ju stor, alla familjer vi känner ha minst två bilar, vissa tre, den tredje bilen är då en pick-up.

1 gillning

Precis som i Tjällmo.

1 gillning

Men personligen älskar jag den. Vill verkligen ha en i bilen, för jag har fasen inte Car Play och sån lyx. Jag har radio på en klockradioskärm. Men tänk att koppa upp den mot en extern högtalare i hemmet bara och få skärm till den! :slight_smile:

3 gillningar

Rätt smutt pryl att sätta i båten =)

2 gillningar

Kan båten åka på land då?

Kan man inte bara sätta upp mobilen på instrumentpanelen?

2 gillningar

Det tror jag inte! Hur skulle det går till? :joy:

🤷🤷🤷

Nä lite onödigt tramsigt, förlåt. Men det finns ju fina hållare för telefonen att sätta på panelen, i luftutblås, i CD-spelar-öppningen osv.

1 gillning

Åh, tack!

Något för @Sevis alltså…? :sweat_smile:

Exakt!

Hände det något här eller?

Tydligen släpps denna snart på marknaden med möjlighet att köpa den. Fick ett mail från Spotify idag om detta.
Funderar på hur de kommer prissätta den om man som konsument vill köpa den bara. Och den verkar fortfarande bara vara tillgänglig i USA. Anmälde dock att jag fortfarande var intresserad av den så får man väl se vad de släpper för info.

Nice! Har inte jag fått än! Men anmält intresse. Så hopps det dyker upp något snart! :slight_smile:

3 gillningar

Gammal bil

Från sajten:
image

Spotify har valt att lägga ned tillverkningen av sin Car Thing som lanserades under förra året i USA. Beslutet meddelades när de presenterade sitt kvartalsresultat.

Under förra året lanserade Spotify sin första hårdvaruprodukt Car Thing som är en produkt som underlättar att styra sin musik i bilen, speciellt om man har en äldre bil utan CarPlay eller andra liknande system. Till en början gick produkten att köpa genom en exklusiv inbjudan under april 2021 och i oktober så öppnades en öppen väntelista. I februari i år lanserades produkten på riktigt men bara i USA. Nu några månader senare har Spotify valt att lägga ned produkten.

I ett uttalande till TechCrunch säger en talesman för Spotify att Car Thing fick gå i graven baserat på flera faktorer så som efterfrågan och problem med försörjningskedjan. De meddelar att produkter som har sålts kommer fortsatt att fungera men vi ställer oss frågan hur länge till de ger support på dem. För tillfället säljs fortfarande produkten på Spotifys hemsida i USA för ett reducerat pris på 49,99 dollar och tidigare pris var 89,99 dollar.

Via The Verge