Spotify ser ljuset i Apples avgiftstunnel i EU - ändring i mars

Från sajten:
image

Spotify vill hemskt gärna slippa Apples avgifter för köp i appar. EU:s nya lagar kommer snart att öppna upp för den möjligheten – och Spotify står redo.

Effekterna av EU:s ”förordningen om digitala marknader ska börja märkas av under 2024. Apple som har tagit ut en avgift på 30 procent för digitala köp i appar från App Store i alla år kommer snart att behöva justera sin policy. Avgifterna har varit ett stort irritationsmoment för Spotify som länge har kritiserat Apple för att missbruka sin marknadsposition.

You’re about to experience a new Spotify if you live in the EU. One where you can see all subscription pricing, promotions or deals, and even make purchases, all seamlessly within the app. Find out what this means for you: https://t.co/j1hYRC3S5c pic.twitter.com/p1GDY6PNdd

— Spotify News (@SpotifyNews) January 24, 2024

Spotify har nu släppt en liten video på hur de hoppas förbättra sin app i Europa från och med den 7 mars. De hoppas kunna erbjuda alla betalningar och abonnemang i appen samt möjligheten att köpa ljudböcker med ett knapptryck. Huruvida den här drömmen blir verklighet för Spotify beror helt på hur Apple kommer att tolka de nya lagarna i EU.

Apple har inte meddelat hur de kommer att anpassa App Store och köp i appar ännu. I andra länder där myndigheter har tvingat Apple att göra undantag för App Store så har Apple hittat kryphål eller begränsat möjligheterna för andra betalsätt så mycket som möjligt. En sak är åtminstone säker – Spotifys gröna dröm lever vidare i allra högsta grad.

Via: The Verge