Sony visar upp sin nya handkontroll DualSense Edge

Från sajten:


Sony visade idag upp sin DualSense Edge som är deras handkontroll för de som kräver lite mer av sin handkontroll.

DualSense Edge går att anpassa efter sin egna spelstil genom att ställa in vad de olika knapparna ska göra och med i kartongen får man ett förvaringsfodral, en tygklädd USB-C-kabel, sex olika spakgrepp, två spakar för de bakre knapparna och två bakre knappar till. Prislappen skojar man inte bort och den landar på 240 euro.

Redan nästa vecka kommer vi kunna förhandsboka kontrollen på Sonys hemsida och då är det leverans 26 januari 2023, beställer du via en annan butik så får du vänta till den 23 februari.

Källa: Sony

Från sajten:
image

Sonys kommande handkontroll till Playstation 5 går från och med idag att förbeställa men väntan är rätt lång och de första kontrollerna skeppas ut först den 26 januari.

På den nya kontrollen går det att mappa upp vad de olika knapparna ska göra och det går även att skapa flera olika profiler för kontrollen beroende på vilket spel du spelar. Kontrollen har även triggers och laddas upp med den medföljande USB-C-kabeln som är tygklädd. Kontrollen går bland annat att förbeställa hos Webhallen och prislappen ligger på saftiga 2 799 kronor.

Lansering sker som sagt den 26 januari och tycker du att det är dags att bli pro så kanske kontrollen kan hjälpa till en aning men vi måste nog erkänna att vi tycker prislappen är lite för hög.

Källa: Sony

Från sajten:
image

Den kommande handkontrollen har visat sig ha sämre batteritid än originalet – Sonys lösning är den medföljande flätade kabeln.

The Verge har fått lägga vantarna på Sonys kommande värsting-handkontroll och lade märke till att batteritiden är tämligen sämre än originalet. När The Verge frågade Sony om detta fick de till svar att att de har tryckt in fler funktioner i samma storlek som originalet. Där de menar att batteriet har fått krympa för att få plats med övriga funktioner.

Sony svarar att de ville få till en god balans mellan trådlös användning och högpresterande funktioner. De lägger även till att det medföljer en extra lång flätad kabel för de som hellre spelar trådat – vilket ”bevarar batteri”.

Via: Eurogamer