Sony släpper Apple TV till utvalda smarta tv-apparater

Från sajten:
image

Apple TV appen har dykt på olika tv-apparater under den senaste tiden och i dag presenterade Sony att appen även kommer till deras tv-apparater.

Apple TV appen låter oss se på Apple TV+ och hyra och köpa filmer från iTunes. Sony kommer även göra det möjligt att nu använda sig av Airplay 2 för att skicka ljud och bild direkt från iOS till TVn.

Sony skriver:

Sonys smarta tv-apparater ger användarna enkel åtkomst till ett utbud av innehåll och tjänster. Med Sonys förstklassiga familj av X1-processorer, TRILUMINOS Display och uppslukande ljudfunktioner kan användare uppleva innehåll precis i enlighet med skaparens vision genom Apple TV-appen. Sonys smarta tv-användare kan bläddra i Apple TV-appen för att köpa eller hyra över 100 000 filmer och tv-program, inklusive titlar tillgängliga i 4K HDR och med Dolby Atmos. Appen ger dessutom personliga och anpassade rekommendationer samt tillgång till användarens egna bibliotek av film och tv-program från Apple. Utvalda tv-apparater från Sony har även stöd för AirPlay 2 och HomeKit2[2]. Med AirPlay 2 kan videos och annat innehåll enkelt spelas upp från en iPhone, iPad eller Mac direkt till smart-tv:n. HomeKit gör det möjligt att enkelt och säkert styra Sonys smarta tv-apparater med Home-appen eller genom att fråga Siri på användarens Apple-enhet.

Tv-apparaterna det rör sig om är utvalda Sony tv-modeller från 2018 samt på de flesta modellerna från 2019 och 2020 i slutet av året.

Sony Pressrelease