Sony Inzone H9 - mäktigt ljud i lätt skrud

Från sajten:
image

Sony Inzone H9 är ett par hörlurar för alla gamers som önskar utnyttja sitt Playstation 5 fullt ut. Med en saftig prislapp på 3500 kronor för ett par hörlurar i plast är vi initialt tveksamma om ljudet kan väga upp det hela.

Alla PlayStationprodukter är Sonyprodukter men alla Sonyprodukter är inte playstationprodukter. Även om det inte står tryckt Playstationen stort på lådan Inzone H9 kommer i är det ett par Sony hörlurar som likväl kunde ha haft Playstation tryckt över hela lådan. Det är nämligen ett par hörlurar som lirar ypperligt med PlayStation 5. Vi har testat dem till största del mot Playstation 5 och recension ska ses utifrån det. Vi har testat dem mot dator och telefon men huvuddelen av tiden har vi spelat på playstation. Spelen vi har till största del har kört är Call of Duty MW, Spiderman och Fortnite.

Funktioner som kräver lite muskelminne

Sony Inzone H9 har två olika sätt att parkopplas. Antingen kopplas hörlurarna via Bluetooth eller kopplas de upp mot 2,4 GHz via en dongle. Sätter vi in donglen i vårt PlayStation 5, i någon av de USB-A-portarna som finns, säger det vara poff sen är hörlurarna automatiskt parkopplade med konsolen. I menyn på vårt ps5 dyker det upp en ikon för hörlurarna och PULSE 3D EQ. I den här menyn kan vi välja om vi ska använda de förinställda equaliserinställningarna eller om vi vill ställa in dem efter eget tycke.

Sony Inzone H9

För någon som tidigare kört med en svindyr soundbar som gjort att tv-spelsrummet stundtals upplevts som ett slagfält var tanken på ett par hörlurar som ljudkälla minst sagt nedslående. Men så fel en gubbe kan ha, hörlurarna ger en tydlighet inte bara i alla små ljud inom 5-20 000 Hz som finns med i spelet utan även exakt var ljuden kommer ifrån. Flertalet gånger glömmer jag att jag har hörlurar på mig då rymden i hörlurarna upplevs som större än rummet med högtalare.

Sonys hörlurar har en mic, i klassisk ordning aktiveras den genom att fälla ner mic-bommen och avaktiveras genom att fälla upp boomen. Bommen glider enkelt upp och ner och stannar stadigt i det läge den placerades i. Bommen håller sig kvar i det läge den placerad i och stör inte trots att vi kastar huvudet av och an.

Alla knappar finns på undersidan av kåporna. Tyvärr är det enbart en av alla knappar som skiljer sig från de andra. Det är volym-knappen. Det är ett reglage som går att snurra på. Resterande knappar är tryckknappar som det inte går att känna skillnad på. Knapparna som finns är on/off, Bluetooth/2,4 GHz, ANC/Off. För att inte behöva ta av sig hörlurarna varje gång en knapp ska tryckas in får vi lägga en stund på att memorera knapparna. ANC fungerar bra, varken mer eller mindre. Det tar bort brusljud som exempelvis fläktljud. Vanligtvis har jag personligen svårt att sitta med ANC aktiverat allt för länge men i de här hörlurarna fungerar det ypperligt under flera timmar. En mycket trevlig funktion är att hörlurarna kopplar upp mot dongeln via 2,4 GHz och samtidigt kan den koppla upp mot exempelvis telefonen via Bluetooth. Båda ljudkanalerna går då att ta emot samtidigt i hörlurarna vilket gör att vi kan ha igång en chattkanal på telefonen och ändå få ljudet från spelet samtidigt.

Sony Inzone H9

I de spel där mikrofon används upplever medspelare att ljudet som min dubbelriktade mikrofon tar upp och återger är över förväntan. Synd bara att mina motspelare inte har liknande hörlurar på huvudet. När hörlurarna inte används gör de sig bäst upphängda. Det är möjligt att vika ut kåporna på hörlurarna och lägga dem platt på bordet. Men då tar de också upp en stor yta. Hörlurarna går inte att på något sätt fälla ihop utan kräver sin plats när de inte används.

Hörlurarna laddas med USB-C-kabel och håller i 32 timmar på en uppladdning. 10 minuters laddning ger oss 60 minuter om det skulle vara så att vi glömt ladda hörlurarna. Givetvis skulle vi uppskattat trådlös laddning eller ett ställ för att ladda hörlurarna så att de alltid hade batteri när det är dags för att spela. Hörlurarna fungerar till musik men det är inte första valet för musik. Hörlurarna ger en helt annat bild när det kommer till musik. Här blir ljudet platt och saknar rymd.

Sony INZONE H9

En lätt design

Hörlurarna är vita, nästan samma vita som handkontrollen till PS5. Nyansen är inte den exakt samma men så länge de inte läggs direkt ovanpå varandra kommer det inte märkas. Hörlurarna har en blå diodring som lyser i klassisk playstation-blå färg när vi använder dem.
Hörlurarna är i plast, vid första anblick upplevs det som billigt. När vi håller i dem är de inte kvalitet de andas. Men efter timmar med dem på huvudet går det att anta att det är ett medvetet val av material.

Det ska tillföras till protokollet att den initiala upplevelsen av hörlurarna är att de är billiga, då lätt plast förknippas med billiga produkter. Men för någon som spenderat många timmar med Apples AirPods Max, Master & Dynamics MW40, Marshalls och Beats Pro Studio på huvudet kan jag säga att jag är högst övertygad om att Sony gjort ett medvetet val när de gjort ett par hörlurar med fantastisk ljudupplevelse i ett lättviktschassi utav plast. Trots att jag sitter med hörlurar på i timmar blir det varken tungt eller för varmt över öronen.

Hörlurarna går att justera i storlek. Det här är också en funktion som till skillnad från resten av bygget känns stabil. Annars är det ofta tvärtom. Hur mycket större vi kan göra hörlurarna är väldigt frikostigt. Förmodligen för att kunna ha keps eller annat på oss samtidigt som vi använder hörlurarna.

Pris: 3500 kronor hos Sony eller 2999 kronor hos Prisjakt

Recension: Sony Inzone H9

Fördelar

  • Stort ljud i 360m spatialt sound.
  • Lätta på huvudet.
  • Bra mikrofonupptagning.

Nackdelar

  • Ger ett plastigt intryck.
  • Laddar fortfarande med kabel.
  • Knapparna på undersidan är svåra att skilja åt.

Detaljer

Hörlurstyp: Slutna, dynamiska
Element: 40 mm
Magnet: Neodymium
Membran: PET-film
Frekvensåtergivning: 5–20 000 Hz (JEITA)
Volymreglage: Ja
Sätt att bära: Tättslutande runt örat
Mikronfenhet: ECM
Mikrofonriktning: Dubbelriktad
Mikrofonens effektiva frekvens: 100–8 000 Hz
Bluetooth version: Version5.0
Effektiv räckvidd: Cirka 10 m
Frekvensomfång: 2,4 GHz-band (2 4000–2 4835 GHz)
Profil: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Ljudformat som kan hanteras: SBC, AAC

Sammanfattning

Inzone H9 är ett par hörlurar från Sony som ger ett stort ljud. Det omslutande ljudet är större än vi förväntar oss. Hörlurarna är perfekta om det enbart är ett par hörlurar för dator och spelande du letar efter. Till PS5 är det här hörlurarna som är pricken över i:et. För den som vill kunna använda sina hörlurar i andra sammanhang än just dator och spelande är det här inte det bästa valet.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

Sony Inzone H9Vadderad bygel som gör att hörlurarna ligger mjukt mot huvudet.
Sony Inzone H9Knapparna på undersidan.
Sony Inzone H9Volymreglaget.
Sony Inzone H9Hörlurskåporna.
Sony Inzone H9USB-A donglen för 2,4Ghz
Sony Inzone H9Vad som kommer i lådan.
Sony INZONE H9Hörlurarna på huvudet.
1 gillning

Den där blicken känner jag igen. Man spelar intensivt så man knappt blinkar, ögonen blir torra, hjärnan skriker "gå och lägg dig din idiot" men man köttar på.

Fint är det :heart:

5 gillningar

Är lite mera: Thor titta inte in in kameran, jag sa TITTA INTE in i kameran. :joy::joy::joy::joy:

1 gillning

"Om jag bara anstränger mig och fokuserar lite till, lite hårdare så kommer jag få gå och lägga mig"

2 gillningar

Men skärmen är ju bakom honom.

Jamen han stirrar ju på sambon som skriker "nu har du spelat i 14 timmar, kom och lägg dig!"

Det är 2022 och lurarna måste kopplas ihop med hjälp av dongel på en ps5:a :exploding_head:

Angående laddning går det att fixa rätt lätt med lite hjälp av Norie :+1:

Blåtand är ju sådär dock – laggen fungerar inte i spel.

Efter att Marshall släppte ett par med trådlös laddning förstår jag inte hur det kan få fortgå att företag släpper hörlurar som enbart laddas med kabel.