Sonos vill ha en större roll i vårt vardagsrum

Från sajten:
image

Högtalartillverkaren Sonos finns redan i många hem runt om i världen men nu ser det ut som att de vill djupare in i vårt vardagsrum med ett nytt OS som de kallar för Home Theater OS.

Sonos har i skrivande stund flera jobbannonser ute där de söker folk som ska arbeta med deras nya satsning “Home Theater OS” som ser ut att få stöd för appar eller upplevelser som vi får upp direkt på vår TV. I en jobbannons där de söker en UX Lead står det:

“Next Generation Home Theater Experience,” who will work “across device surfaces (mobile, television, tablet, and HW remote) to deliver a next generation content delivery experience.” Applicants need to have multiple years of experience designing for mobile “and/or TV.”

Sonos har redan idag appar till flera plattformar men nu verkar det som att man utöver musik ska ta ett större kliv in i hemmabions värld. Exakt hur detta ska fungera är oklart men en tanke skulle kunna vara att om du har en Sonos Beam eller Sonos Arc inkopplad via HDMI så kan du klicka dig in på den källan på TV’n och få upp ett gränssnitt där det finns streamingappar och mycket mer. Om det kommer heta Home Theater OS återstår att se men vi tycker att sonOS hade passat rätt fint annars.

Via Protocol

3 gillningar