Sonos egna röstassistent ser ut att fungera bredvid Alexa

Från sajten:
image

Skärmdumpar har dykt upp på Reddit som visar hur det ser ut med den kommande röstassistenten från Sonos. Det verkar lovande med Alexa men mindre med Google Assistent.

Sonos köpte upp företaget Snips 2019 och då började också planerna ta form kring en egen röstassistent. Primärt med denna är då inte att kunna svara på allt mellan himmel och jord som vi är vana vid idag utan att kunna t ex höja och sänka volymen eller byta låtar. Nu har en användare på Reddit hittat kod i Sonos-appen som visar att Sonos Voice Control verkar vara på gång.

Enligt kodsnuttarna i appen så ser det ut som att det ska gå att spela och pausa musik, justera volymen och ha koll på batteristatus i kompatibla högtalare. Allt som behövs då är ett “Hey Sonos” och sedan ett kommando. I koden fanns tydligen även en logotyp för deras röstassistent vilket framgår av skärmdumparna nedan. Det som blir tydligt från skärmdumparna är att deras röstassistent ser ut att fungera jämsides med Alexa men inte med Google Assistent.

Bilder från u/michary på Reddit.

Att det ser ut som det gör beror på att de båda företagen befinner sig i en pågående rättstvist (sedan januari 2020) om olika patent rörande högtalar-teknologi. Sonos tycker dessutom att Google förhindrar möjligheten att kunna köra två röstassistenter parallellt med varandra. Idag får du som användare välja antingen Alexa eller Google Assistent.

Företaget har valt att inte kommentera den läckta informationen.

Källa: The Verge