Snapchat ger föräldrar fler verktyg i Family Center

Från sajten:
image

I takt med att de yngre spenderar mer tid i appar och sociala medier ökar också risker. Nu inför Snapchat fler verktyg föräldrar där begränsning av My AI förbättras.

Snapchat lägger nu till fler funktioner i “Family Center” som gör att föräldrar kan se vilka deras tonåringar mellan 13-17 pratar med på Snapchat. Det går också att rapportera eventuella problem konfidentiellt och sätta innehållsbegränsningar.

Följande funktioner läggs till i Snapchat under de kommande veckorna:

  • Synlighet i tonårsinställningar: Se tonåringars säkerhetsinställningar, av vilka många är inställda på den strängaste nivån som standard. Närmare bestämt kommer föräldrar nu att kunna se:
    – Tonårings story-inställningar: Tonåringar kan dela sin story med hela sin vänlista eller välja en mindre grupp nära vänner och familj.
    – Kontaktinställningar för tonåringar: De kan bara kontaktas av personer som de redan är vänner med eller deras vänner, såväl som telefonkontakter.
    – Om din tonåring delar sin plats med vänner på Snap Map: Snap Map låter Snapchat-användare se var deras vänner är och vad de gör. Snapchat-användare måste välja att aktivera möjligheten att dela sin plats – och endast ha möjlighet att använda den här funktionen med användare som de redan är vänner med.
  • Föräldrakontroll för AI: Begränsa möjligheten för My AI, Snaps AI-drivna chatbot, att svara på chattar från tonåringen. Den här funktionen bygger på de skydd som redan är inbyggda i My AI, inklusive skydd mot olämpligt innehåll, tillfälliga användningsbegränsningar om Snapchat-användare upprepade gånger missbrukar tjänsten och ålderskänsliga svar som standard.
  • Enkel åtkomst till Family Center: Åtkomst till Family Center direkt från sin profil genom att trycka på Bitmoji-ikonen från kameraskärmen och söka efter relevanta termer som “säkerhet”, “familj” eller “föräldrar” och Family Center kommer att visas.

Snapchat har arbetat nära föräldrar och onlinesäkerhetsexperter i utvecklingen av Family Center, och deras expertis och feedback har direkt påverkat de funktioner som tillkännagavs idag.

Källa: Pressmeddelande