Smarta hemmet och svenskarna under pandemin

Från sajten:
image

Att pandemin vänt upp och ner på många människors vardag är ingen nyhet. Vi har sedan pandemin startade tillbringat mer tid hemma tack vare våra arbeten.

Franska bolaget Netatmo, som i år firar 1o år, har gjort en SIFO-undersökning för att ta reda på mer kring hur detta förhåller sig. Denna undersökning visar att mer än hälften (52%) tillbringar mer tid i hemmet samt att en tredjedel gjort ändringar i sina hem. Då vi spenderar mer tid i hemmen ställs vi också inför nya utmaningar som kräver smarta lösningar.

– I takt med att folk tillbringar mer tid i hemmen ser vi ökad aktivitet av våra smarta hemprodukter och ett intresse för att göra om och förnya i hemmet. Vi ser också ett ökat intresse för att förbättra luftkvalitet inomhus och att kunna effektivisera sin energiförbrukning genom smarta lösningar, säger Fred Potter, VD och grundare av Netatmo.

Undersökningen visar också att nära en fjärdedel planerar att köpa en smart hem-produkt under de kommande 12 månaderna. Folk i storstadsregionerna är mer benägna (28%) att göra detta jämfört med övriga landet (21%).

Bland de produktkategorier som pekas ut som extra åtråvärda finner vi följande:

  • Smart belysning
  • Smarta säkerhetsprodukter
  • Smarta hushållsapparater
  • Smarta högtalare

Det framkommer också att nära sex av tio svenskar idag redan äger någon form av smart hem-produkt och att detta ökar snabbt. Utmärkande är också att det inte bara är de teknikintresserade som primärt använder denna typ av produkter utan många fler ser nyttan med dessa.

När blev våra hem smarta?

I samband med pressreleasen skickade Netatmo även ut en liten infographic som tar upp lite intressanta milstolpar kring våra smarta hem.

Netatmo tidslinje smarta hem

Vi på Teknikveckan tycker detta är ett intressant ämne som ni gärna får diskutera vidare i Bubblan!

  • När blev ditt hem smart och vilken var din första smarta hem-produkt?
  • Hur många smarta hem-produkter har du i ditt hem

Källa: Pressmeddelande

  • När blev ditt hem smart och vilken var din förs­ta smar­ta hem-produkt?
  1. Telldus för att styra några Nexa-brytare
  • Hur mån­ga smar­ta hem-pro­duk­ter har du i ditt hem

Tappat kontroll :roll_eyes:
?? 70+ kanske. Z-wave, Hue, Wifi via HA, Vera, IKEA, ESP Home …

1 gillning

Telldus kommer jag ihåg att vi sålde på Kjell & Co när jag jobbade där med Nexa brytare, men det var för typ 15-16 år sen! :grimacing:

70+ är mer än respektabelt! Hos oss är vi inte i närheten av så många än! Lirar allting bra?
Visa gärna din HA setup! :smiley: