Smart närvarosensor på gång från Meross

Från sajten:
image

En närvarosensor är betydligt smartare än en vanlig rörelsesensor och nu väntas en ny produkt. Det är Meross som har certifierat en sådan hos CSA.

Kinesiska företaget Meross har certifierat en ny produkt för Matter. Det är en närvarosensor som till skillnad från en rörelsesensor kan hålla koll på om någon eller hur många som befinner sig i ett rum och aktivera scener utifrån detta. Meross Smart Presence Sensor har dykt upp som en certifierad produkt på Connectivity Standards Alliance hemsida. Anslutning sker med hjälp av Wi-Fi och den använder millimetervågor (mmWave) samt en passiv infraröd sensor (PIR) för detektering. Det finns också en inbyggd ljussensor som kan användas för att trigga olika automationer.

Tack vare stöd för Matter så kommer sensorn att fungera med Apple Home, Google Home, Amazon Alexa samt Samsung SmartThings. Konstruktionen har ett utfällbart stöd vilket innebär att den med all sannolikhet kan placeras fristående men också monteras på en vägg eller i ett tak. Mer information finns att läsa hos CSA.

Källa: HomeKits