Skralt med moderna betallösningar i svensk e-handel

Från sajten:
https://wp.teknikveckan.com/skralt-med-moderna-betallosningar-i-svensk-e-handel/


image

Ingen av de 100 populäraste e-handlarna tar Google Pay och endast en stödjer Apple Pay och ingen har en totalt bekymmersfri betalprocess.

I en undersökningen som gjorts av betallösningsutmanaren Stripe har man gått igenom de 100 största och mest populära e-handlarna i Sverige för att se hur enkelt det är att betala. Endast en av dessa stödde ApplePay och ingen e-handelsvarianten av Google Pay.

Vidare har man tagit fram vissa parametrar man menar definieras som fel och vanliga sådana är att vid betalning identifieras inte vilken typ av betalkort som används, att inte kort som passerats giltighetsdatum blockeras samt att autofill fungerar dåligt. Allt sammantaget gör det onödigt krångligt att betala för sig vilket i sin tur gör att handeln förlorar intäkter.

Undersökningen i siffror:

  • 52 procent av butikerna har tre eller fler allvarliga problem i kassan vid utcheckning. I förra årets undersökning var siffran 95 procent. Det är nästan en halvering.
  • 25 procent av butikerna hade fem fel eller fler, att jämföra med förra årets 28 procent.
  • I fjol misslyckades 25 procent av kassorna med att i realtid identifiera vilken typ av kort kunden använde. I år har den siffran sjunkit till 18 procent.
  • Förra året var det endast 26 procent av sajterna som automatiskt blockerade kort som passerat sina giltighetsdatum. I år klarade 66 procent det.

Detta är också sista året som vi kan handla på nätet utan tvåstegs-verifiering då förordningen Strong Customer Authentication (SCA) tar vid. Så ha ert BankID redo.

Vad som inte är med i undersökningen är hur många som tar Swish – ett tämligen lokalt alternativ som blivit allt mer populärt inom e-handeln i Sverige.

Källa: Pressmeddelande via mail.

1 gillning

Inga problem. Handlar mycket på nätet. Använder kort - PayPal och Klarna (på svenska) Problemet att betala upplever jag inte. Har nog sett ApplePay på några fler hos dom 100 - där undersökningen säger 1.
Ett icke problem tycker jag - vare sig på nätet eller i fysisk butik.

1 gillning

Foodora och Elgiganten stödjer Apple Pay, en allvarlig miss i undersökningen enligt mig :blush:
Rent hypotetiskt skulle man kunna överleva utan allt annat ju :sweat_smile:

1 gillning

Äntligen någon som förstår värdet i Foodora :heart_eyes:

2 gillningar

Skuldfällan tex!

1 gillning