Siri dummare än vanligt?

Sista dagarna har Siri på min HomePod mini i köket varit dummare än vanligt. Hon gör längre inget direkt, utan ”jobbar på det”, ”ett ögonblick”, eller ”det här tog lite längre tid än det brukar”.

Det handlar om ”dumma” saker som att starta timer eller lägga till kaffe på inköpslistan.

”Det finns ingen inköpslista, vill du skapa den”. (Den finns och heter ordagrant ”inköpslistan”)

Redan i normalfallet är Siri på gränsen till för dum, men nu är det absurt.

Finns det något man kan göra? Är det lokalt hos mig?

Frustrerad. Står och skriker på henne i köket. Känns osunt.

Innan du skänker bort högtalaren till ett demensboende: har du startat om högtalaren?

Tack, jag ville nog mest skriva av mig innan jag checkar in mig själv på boende.

Hon funkar okej efter omstart men varför börjar hon strula så :upside_down_face:

3 gillningar

Därför att kvinnor är ett underbart men outgrundligt släkte. Måste ändå säga att du var lyckosam. Varje gång jag börjat skrika på kvinnan i köket är det jag som åkt på en omstart…

1 gillning

Varför börjar man alltid en felsökning med omstart när man har med elektronik/datorer att göra?

Jag har ingen aning. Men det fungerar väldigt ofta. Kanske elektronerna kommer i otakt, en del av koden som stannar eller plötsligt loopar kan nog vara många felkällor.

Absolut, man blir ju nyfiken på rotorsaken :slight_smile:

Nåväl.

Siri på båda mina homepods (en mini, en OG) har slutat fungera idag. Märkte det först genom att jag inte kunde styra scenarior hemma med rösten, men nu inser jag att hon inte klarar något alls. Frågar jag ”Vad är klockan” svarar hon ”Ett ögonblick … en sekund bara … hm jag hörde inte nånting”

Felsökt och försökt isolera felet (misstänkte först den äldre OG) genom omstarter, först homepoddarna individuellt, sedan trådfri gateway, router och modem. Ytterligare en omstart av allt och då satt på i ordning från modem till hompods.

Det fungerar att styra alla tillbehör och scenarier via Hem-appen på mobilen. Siri i mobilen funkar. Kan sända ljud till homepoddarna via Airplay som vanligt. Båda uppdaterades till 17.3 för några veckor sedan.

Det är alltså bara Siri på båda homepoddarna som är stendum idag, allt annat funkar. Problemet började så smått igår kväll då det kunde komma ”ett ögonblick” innan rätt scenario ställdes in. Nu kan hon inget alls.

Jag misstänkte först något internt nätverks/bonjour-problem (en gammal router) men eftersom homepoddarna i övrigt fullgör sin uppgift som hemhubbar kan det knappast vara det? Har via Heminställningar kollat att det är samma oavsett vilken homepod som för närvarande är aktiv,

Någon annan som har en trilskande Siri i Homepod just nu?

Testade nu och det funkar för mig. Var oväntat trög så trodde det skulle tima ut. Sa Working on it ett par gånger innan den faktiskt tänkte lamporna.

1 gillning

Det är samma för mig sedan någon vecka. Fungerar bäst på telefonen, nästan alltid direkt. Men på klockan får jag mest "Förlåt va sa du" efter en stund och för homepod blir det "Ett ögonblick, arbetar på det, osv".

1 gillning

Tack för feedback. Får känslan att det kan vara något server/DNS-problem eller på Apples sida, även om systemstatus är grönt.

Kopplar jag bort internet och frågar vad klockan är svarar Homepoden helt korrekt att internetanslutning saknas.

Nåväl, lämnade Siri hemma så får vi se om vår relation självläker om vi är från varandra ett tag. Det är bara så svårt när motparten surar, låtsas som hon inget förstår och vägrar säga vad som är fel. :laughing:

Får samma på klockan nu (som jag aldrig testade hemma). Först segt med rätt svar, och nästa gång tänker länge -> ”förlåt vad sa du?”
Siri på telefonen rask och sammarbetsvillig

Jag använder Siri oerhört lite. Men idag bad jag henne ställa in ett larm och en påminnelse för en sak jag inte ville missa. Larmet är som borta, fast jag tyckte hon kvitterade på skärmen. Påminnelsen blev inte som det var tänkt. Summa summarum, jag glömde saken. Men kom på den innan det var på tok för sent = konsekvenserna gick att hantera.

Finns en anledning till det, tydligen. :smiley:

Nu hemkommen sen kväll och välkomnas av en Siri som är lyhörd, rask och korrekt på båda homepoddarna. Allt är som förut och hon låtsas inte om att hon varit dum, sur och grinig i nästan ett dygn.

Aven Siri på Apple Watch är alert igen. På telefonen har hon varit ok hela tiden.

Eftersom jag styr all belysning/scenarier med rösten pratar jag med henne hemma varje dag och det här var udda, brukar alltid funka.

1 gillning