Sensibo integrerar smart AI-assistent som drivs av ChatGPT

Från sajten:
image

Är det nu som vi får ett lite smartare hem än vad vi är vana vid? Sensibo introducerar nu en AI-assistent till sina produkter som drivs av ChatGPT.

Smart hem-tillverkaren Sensibo som gjorde sig ett namn genom att göra våra luftvärmepumpar smartare lanserar nu en AI-assistent som drivs av ChatGPT. För deras produkter som styr inomhuskomforten eller inomhusklimatet om man nu hellre vill det vill nu göra det enklare att få till den där behagliga tillvaron. Deras AI Assistant ska kunna förstå komplexa önskemål från användaren och bemöta dessa. Istället för att, som tidigare, be en röstassistent att höja temperaturen till en viss grad så ska det nu räcka med att säga att man fryser för att produkterna ska sättas igång via deras AI Assistant.

Sensibo AI Assistant baserar sig på en LLM (Large Language Model) som säkerligen kommer att bli vanligare för det smarta hemmet. Den anslutna LLM’n ska inte bara kunna tolka användarens önskemål utan även utföra ändringar baserat på de produkter som är anslutna. Sensibo hoppas att detta grepp ska kunna ge användaren mer kontroll över hemmets energiförbrukning vilket på sikt också kan bidra till en mer hållbar miljö.

Vad tror ni om ChatGPT i det smarta hemmet?

Källa: Pressmeddelande