Se och upplev din nya bostad i Metaverse

Från sajten:
image

Sugen på att uppleva en ny bostad men har inte möjlighet att besöka på plats? Då är det möjligt att en titt på bostaden och utforska denna i Metaverse.

Det är Nya Boendet som visar upp Greenhouse Sthlm i Metaverse efter ett samarbete med inredningsföretaget “ett koncept”. Vad besökaren får är en försmak av hur bostadsprojektet Greenhouse Sthlm ser ut i den digital värld. Det är dessutom det första bostadsprojektet i Sverige som visas upp i Metaverse.

I normala fall visas bostäder upp på Nya Boendet i 3D eftersom de inte är färdigbyggda. Detta visualiserar till viss del hur det kommer att se ut men med den virtuella världen ges andra möjligheter att titta närmare på detaljer för att nämna något.

Så här upplever du bostaden i Metaverse:

Se filmen utan en avatar med en genomåkning av bostaden och här jämför med originalet på Greenhouse Sthlm.
Vill du testa med dig själv som avatar? Logga in i den digitala världen här. För att kunna använda Metaverse krävs detta:

  1. Gå in via din dator (ej via mobilen).
  2. Öppna upp i Google Chrome, Firefox eller Edge.
  3. Om du har Safari som förstavalsläsare behöver du kopiera länken och klicka på ”klistra in och öppna” (ej endast ”klistra in”)

Du får då en avatar tilldelad och kan förflytta dig med dina piltangenter samt förstora/förminska perspektiv med zoom in/zooma ut med musen. Tryck på ”H” för inställningar.

 

Källa: Pressmeddelande