Scootern Model Eleven är så läcker designad

Från sajten:
image

Vill du susa fram med stil på gatorna så är den senaste scootern för Unagi något för dig. Snygg design och utrustad med finesser du inte visste du behövde.

Det är företaget Unagi som släpper sin nya “Model Eleven” där rena linjer gör den till en fröjd för ögat. De har dessutom utrustat den med utbytbara batterier, rörelsedetekterat larm, kamerabaserad förarassistans samt fjädring fram och bak för att dämpa ojämnheter i vägen. Model Eleven är designad av schweizaren Yves Béhar som samarbetat med många andra välkända företag. Béhar har använt sig av ett nytt kompositmaterial av kol som kallas “long carbon” och som innehåller nylon vilket möjliggör den formgivning som scootern fått. Materialet ger också en låg vikt av scootern.

Unagi Scooter Model Eleven

En inbyggd kamera med flertalet linser ger visuell data till den inbyggda datorn som ser till att varna föraren om hinder och väggropar. Scootern ser skillnad på människor, vägskyltar, trafikljus samt en massa andra hinder som kan dyka upp. Vid detektering av ett hinder varnas föraren via en högljudd signal från det inbyggda ljudsystemet.

Den inbyggda displayen kan hjälpa till med navigation och ansluter till Google Maps via ett API. Vägdirektioner ges via Google Voice så du behöver inte titta på mobilen under färd.

Unagi Scooter Model Eleven

Musik kan spelas över Bluetooth och ljudbilden ska fungera bra i gatumiljö.

Scootern har fem olika körlägen med en max hastighet av 30 km/tim. Vikten på Model Eleven ligger på 14,5 kg och räckvidden sägs ligga runt 25 kilometer på en laddning.

Unagi Scooter Model Eleven

Skönheten har dock ett högt pris, USD 2860 för versionen med objektdetekering och USD 2440 för versionen utan. Är du sugen kan du crowdfunda här via Indiegogo och då finns möjlighet till lägre pris.

Källa: The Verge