Schneider Electric storsatsar på smarta hem

Från sajten:
image

Vi är en hel del redan som hoppat på det här med smarta hem. Men, marknaden och potentialen är enorm vilket Schneider Electric nu ska ta sig an.

Schneider Electric lanserar nu en helt ny version av sitt system för smarta hem – Wiser. Alla med syfte till att förenkla din vardag och samtidigt öka säkerheten och energieffektiviteten i ditt hem. Allt styrs via appen Wiser by SE eller via röstassistenter som Siri, Amazon Alexa eller Google Assistent.

Det som nu presenteras är ett komplett sortiment av enheter som har en formfaktor som känns igen sedan tidigare vilket gör att produkterna enkelt passar in. Skapa dina egna scenarier som passar din vardag och slipp tänka på om belysningen är tänd eller inte när du kommit till arbetet. Allt styrs från deras nya gateway, Wiser och protokollet som används är Zigbee 3.0.

Enligt pressmeddelandet från Schneider uppges nu varannan svensk ha minst en uppkopplad pryl i sitt hem. Det rör sig främst om belysningsprodukter men även hushållsapparater, hemlarm och smarta högtalare. Från deras undersökningen uppges också att hela 61% av svenskarna tycker att den största fördelen med smarta hem är sänkt energikostnad. Då passar det bra att Wiser kan hjälpa till med att få koll på energiförbrukningen i hemmet, allt via deras app.

Wiser är skalbart och kan med enkelhet byggas ut efter behov. Alla enheter beställs via en elektriker som då kan hjälpa till med installationen åt dig.

Du kan läsa mer om Wiser och deras smarta hem här.

Källa: Pressmeddelande

Så det var därför man droppade Plejd?

They got plejd.

1 gillning

Så med andra ord så behöver man typ Homey för att få in allt i Homekit :frowning:

Det här är nog inte systemet för Homekit dessvärre.

Och vääääälkommen till forumet!

1 gillning

Önskar att SE hade satsat på sitt Wiser Energy system med resi9 och gjort Energyappen lite mer informativ. Kanske öppnat upp för möjlighet att övervaka strömförbrukningen i realtid och integrera för att få fram den infon i Homey/Smarthings eller annan hub.

Tänkte precis samma sak. Ska bli intressant att följa

Nä, det var nog mest önsketänkande :confused:
Jag misstänker att det blir för omständigt och dyrt?? att behöva ansöka om en MFI-licens för att ens kunna bli del av homekit…utvecklarlicens, tillverkningslicens och sen behöver tydligen (stämmer detta?) alla enheter utrustas med ett apple-chip för autentisering och kryptering som ska påvisa att enheten är MFI-certifierad :roll_eyes:

Finns säkert många anledningar men kostnad tror jag inte är en av dem med tanke på alla mindre bolag som har stöd.

Men visst det är en process - Plejd har ju lovat det i flera år.