Samsungs nya robotdammsugare har allt

Från sajten:
image

Robotdammsugare har på senare år blivit en populär produkt i våra hem. Den tar hand om det som är tråkigt och har du husdjur så är den perfekt för att hålla rent efter dessa.

Samsung JetBot 90 AI+ visades upp häromdagen på CES2021 och det verkar vara en riktig värsting! Utrustad med intelligens och AI-baserade sensorer undviker den hinder på vägen som kablar, strumpor och annat och navigerar problemfritt i ditt hem med hjälp av LIDAR. Den kan detektera områden som behöver rengöras, exempelvis om det ligger chips eller djurmat på golvet. Via en inbyggd kamera kan du dessutom följa robotdammsugarens väg genom hemmet och se vad som händer, allt via den tillhörande appen.

JetBot 90 AI+ är världens första smarta robotdammsugare som använder Intel AI, så en kraftfull rackare med andra ord. LIDAR-sensorn är av samma typ som finns i självkörande bilar så den mäter upp avstånd och hittar nya vägar fram. Dessutom har den en inbyggd 3D-sensor som gör skillnad på en leksak och en möbel samt upptäcker små föremål på golvet.

Samsung JetBot 90 AI+

Den har en motor med 30 W sugeffekt och använder ett Jet Cyclone system för att fånga upp smutsen från golvet. Andra godsaker är självrengörande borste och när den städat klart återvänder den till dockningsstationen som har inbyggd tömning som ska kunna samla smuts för 2-3 månader.

Självklart kan du även ansluta den till SmartThings-appen så att den kan samverka med dina andra smarta prylar i hemmet.

Priset är okänt i dagsläget men den hamnar nog i den övre prisklassen. Se mer i filmklippet nedan för att se vad den klarar av.

Källa: Samsung

Den ser ju också ut som en miniversion av R2D2 så gillar man star wars så passar den ju till det intresset också.

En miniversion av Kenny Baker i denna också? :wink:

Ser ut att vara för hög för både soffa, säng och skåp. Märkligt också att den inte åker över sladden.

Alldeles för hög.