Samsung visade upp sitt premiumkök på EuroCucina 2024

Från sajten:
image

Våra kök ska bli alltmer uppkopplade om vi får tro Samsung. Företaget visade upp sitt utbud av uppkopplade vitvaror på EuroCucina 2024.

EuroCucina 2024 är ett av de största köksevenemangen som nyligen gick av stapeln i Milano. Här visade Samsung upp hur anslutning mellan flera olika enheter i köket kan förändra vardagslivet i hemmet. Företagets monter bestod av två huvudområden; Bespoke AI samt Premium Built-in kitchen. I den senare kategorin presenterades nya inbyggda produkter för den europeiska livsstilen, alla med nya innovativa funktioner.

Upplevelsen i köket ska förbättras genom flera olika skärmar som möjliggör styrningen av de olika enheterna. Allt kretsar kring Samsung SmartThings som inkluderar flera olika kategorier av smarta enheter för hemmet. Via SmartThings Energy Away-läget stängs enheter av automatiskt när ingen är hemma och via SmartThings Energy tillhandahålls också energisparlösningar. AI Pro Cooking använder AI-tillämpningar för att få ut mer av användarnas val av kökslösningar. De nya vitvaror som presenterades, som exempelvis Wide Bottom Mount Freezer kan via uppkopplingen hjälpa användare att minska sin energianvändning med upp till 10 procent tack vare SmartThings AI Energy Mode.

Anyplace Induction gör det möjligt för användare att laga mat var som helst på spishällen, detta genom 22 rektangulära plåtspolar som täcker spishällen, och minskar “döda zoner”. Funktionen Intelligent Pan Detection ser till att placera stekpannor och kastruller där de vill och 76 sensorer används för att känna igen kastruller och pannor, och visa deras placering på AI Home-skärmen. Även en ny diskmaskin med ett WaterJet Clean-system som ska ge en mer intensiv rengöring från alla vinklar visades upp.

Källa: Pressmeddelande