Samsung SmartThings bidrar till smart boende i Brobyholm

Från sajten:
image

I Brobyholm utanför Stockholm samarbetar Samsung med ABB och SMA kring det smarta hemmet. Här finns ett smartare boende med SmartThings Energy.

Samsung Electronics har tillsammans med ABB, SMA och S. Property Group utvecklat ett smartare boende i Brobyholm utanför Stockholm. Med målet att nå noll utsläpp från boendet så har en helhetslösning tagits fram med SmartThings Energy i centrum. Nu har ett videoklipp publicerats för att visualisera hur ett Smart Home Energy Management System (SHEMS) kan se ut och fungera i vardagen.

Boende styr sitt hem med SmartThings och här har ett helhetstänk implementerats i boendet vilket onekligen väcker ett visst habegär. Samsung står för vitvaror som kylskåp, frys, ugn, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som alla använder sig av SmartThings Energy för att kontrollera, övervaka och spara energi. SmartThings Energy integreras med ABB-free@home och energiproduktionen- och lagringen utvecklas tillsammans med S. Property Group som på sikt ska maximera energieffektiviteten.

Det smarta boendet visas upp sedan november månad förra året för intresserade spekulanter. Totalt 500 bostäder ska vara klara under 2025 av totalt 2 000 som är planerat till 2028. Mer information finns att läsa här.

 

 

Gillar ni idén kring boendet som visas upp här?

Källa: Pressmeddelande