Samsung ryktas tillverka OLED-skärmar till framtida MacBook Pro och iPad Pro

Från sajten:
https://teknikveckan.com/apple/samsung-ryktas-tillverka-oled-skarmar-till-framtida-macbook-pro-och-ipad-pro/


image

Den koreanska sidan The Elec skriver att Samsung i detta nu för samtal med Apple då de eventuellt kommer att tillverka OLED-skärmar till kommande iPad Pro och MacBook Pro.

Den erkände analytikern Ming-Chi Kuo sa tidigare att Apple planerar en 16- till 16,5-tums MacBook Pro och det kan mycket väl vara denna som kommer utrustad med en OLED-skärm. När det kommer till iPad Pro så har Kuo tidigare även sagt att Apple kommer dra igång tillverkningen av den nya iPad Pro under kvartal fyra, men han nämnde ingenting om vilken skärmteknik enheterna skulle utrustas med.

Skulle MacBook Pro och iPad Pro utrustas med OLED istället för LCD så kan vi nog räkna med att prislappen på dessa kommer bli aningen högre än tidigare modeller – men visst hade det varit trevligt med OLED även på MacBook Pro och iPad Pro?

Via Macrumors, Källa The Elec

3 gillningar

“Skulle MacBook Pro och iPad Pro utrustas med OLED istället för LCD så kan vi nog räkna med att prislappen på dessa kommer bli aningen högre…”

Månadens underskattning? :slight_smile:

1 gillning

Hahaha!

Från sajten:
image

iPad Pro förväntas gå över till OLED-skärmar nästa år och nu ryktas övergången öka på prislappen för oss konsumenter.

Det är källor till The Elec som nu tror att Apple kommer höja priserna för de redan dyra iPad Pro-modellerna när de går över till OLED. Skärmarna som ryktas bli 11,1 tum och 13 tum stora sägs använda dubbla emissionslager istället för en enkel som på iPhone. Det här kommer öka på både ljusstyrka och livslängd på skärmen.

Det här tillsammans med andra avancerade egenskaper kommer göra skärmen till en dyr komponent. De typiska OLED-skärmarna i storleken 10 tum går loss på ungefär 100 dollar medans iPad Pro-modellernas skärmar förväntas kosta mellan 270 till 350 dollar för Apple.

Via: Macrumors

Från sajten:
image

Enligt senaste rykten blir det större skärm, OLED, nytt Magic Keyboard och M3-chip i nästa års iPad Pro-modeller.

Om vi ska tro på Bloombergs Mark Gurman så blir det ingen ny iPad Pro innan nästa år. Senaste iPad Pro-modellerna med M2-chippet släpptes i oktober förra året och uppföljare till dessa sägs lanseras till nästa vår eller sommar. Anledningen till dröjsmålet sägs vara flera. Först och främst behöver Apple vänta in M3-chippet och sedan så kommer skärmtekniken ändras till OLED.

De här nya skärmarna ryktas bjuda på bättre svärta och färgåtergivning samt krispigare bild. Den större iPad Pro-modellen sägs även växa från 12,9 tum till 13 tum. Även Magic Keyboard till iPad Pro ryktas få en liten makeover till lanseringen av dessa modeller. Trackpaden på tangentbordsfodralet ska växa och närma sig storlekarna som finns på MacBook-datorerna.

Via: 9to5mac

Så länge iPad kostar som en bärbar mac kommer jag personligen alltid att prioritera datorn.

iPad hade sin nisch hos mig när den kostade ca 5k för bästa modellen (tiden före ”Pro”).

Från sajten:
image

Hur mycket iPad är för mycket iPad? Ryktena har senaste åren handlat om att iPad Pro-serien ska växa.

I senaste nyhetsbrevet från Bloombergs Mark Gurman så skriver han lite om Apples planer för en större iPad. Det är inte första gången som Gurman har nämnt en större iPad men nu skriver han att en iPad Pro modell med 14-tums skärm kunde lanserats det här året. Anledningarna till att det inte ser ut att bli så sägs ha varit flera.

Men det mest trovärdiga ryktet är att Apples planer på att gå över till OLED-skärmar ska ha blivit för dyrt med en så stor skärm. Övergången till OLED förväntas ske nästa år så vi får helt enkelt vänta och se om det blir en större iPad då.

Via: Macrumors