Samsung presenterar nya tv-modeller på CES 2023

Från sajten:
image

Samsung presenterar årets modeller av tv-apparater med fokus på Neo QLED-, Micro LED- och OLED. Dessutom får vi se en ny soundbar och integrationer mot SmartThings.

I samband med elektronikmässan CES 2023 i Las Vegas presenterar Samsung 2023-års modeller av sina tv-apparater med Neo QLED-, Micro LED- och OLED-teknik. En nyhet för året är att flera av enheterna integreras mot IoT-plattformen SmartThings.

Samsung Neo QLED

Den nya uppsättningen av Neo QLED från Samsung kommer i versioner med såväl 8K som 4K och drivs av Neural Quantum-processorn som stöder Quantum Mini LED med 14 bitars bearbetning och AI-uppskalning. Detta möjliggör funktioner som Shape Adaptive Light Control och Real Depth Enhancer Pro som ger en tredimensionell och verklighetstrogen bild.

SmartThings-användare behöver inte längre köpa en separat SmartThings-dongel för att ansluta och styra Zigbee- och Thread-enheter. Med de nya modellerna för 2023 kommer SmartThings Zigbee och Matter Thread One-Chip Module nämligen att byggas in direkt i Samsungs produkter.

Samsung Micro LED och OLED

2023 års Micro LED-sortiment erbjuder nya modeller från 50 till 140 tum (50, 63, 76, 89, 101, 114 och 140 tum). De nya modellerna saknar ramar vilket suddar ut gränsen mellan skärmen och bakgrunden.

För OLED-modellerna så finns dessa nu tillgängliga i 55-, 65- och nya 77-tumsmodeller. Samsungs senaste OLED har Quantum Dot-teknik som utvecklats för Samsungs Neo QLED:s såväl som Neural Quantum-processorer för att behålla OLED-teknikens styrkor samtidigt som ljusstyrka och färgrepresentation förbättras. Uppdateringsfrekvensen ligger på 144 MHz och inkluderar Samsung Gaming Hub.

Samtliga smarta tv-apparater levereras med tjänsten Samsung TV Plus som nu omfattar 1.800 kanaler globalt.

Uppgraderat livsstilssortiment

Samsung The Premiere 8K är en ny version av laserprojektorn, nu med högre upplösning. Maximal skärmstorlek ligger på 150 tum.

Freestyle med Smart EDGE Blending är en flexibel enhet som låter konsumenter titta på vad de vill, var de vill. Nu kan användare använda två enheter och titta på innehåll i ett 21:9-bildförhållande, utan manuell uppställning eller justering.

Under 2023 introducerar Samsung en ny och förbättrad Samsung Art Store med funktioner såsom förenklad förhandsvisning och utökat innehållserbjudande. Samsungs senaste TV-sortiment kan nu även monteras med Auto Rotating Wall Mount & Stand, som ger den automatiska rotationen och vertikala medieupplevelsen av The Sero till andra TV-modeller, inklusive The Frame och Neo QLED.

Flerdimensionell ljudbild och ljudkvalitet med AI

Under 2023 erbjuder Samsungs flaggskepps-TV:s och soundbars Sound Remastering, som använder AI för göra en remaster av varje ljudobjekt för att säkerställa tydliga röster, helt omslutande miljöljud och att varje komponent har precis rätt volym. Utöver Samsung flaggskeppssoundbar, HW-Q990C, med 11.1.4-kanalsljud som stöder Dolby Atmos, erbjuder den tunna HW-S800B kraftfullt uppslukande ljud i Dolby Atmos från en 3.1.2-kanalsenhet som bara är 40 mm hög och 38 mm djup.

Årets version av Q-Symphony erbjuder harmoni mellan soundbar och TV och tillhandahåller ett högt utvecklat ljud, där soundbaren använder TV:ns Neural Processing Unit för att analysera ljudsignaler och bearbeta varje ljud för mer detaljer än någonsin innan.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Du missade ju det coolaste att de nu går uppå i 3000 nits :heart_eyes:

Rättelse av projektor...

2 gillningar