Samsung presenterar 2022 års lineup av tv-apparater

Från sajten:
image

Samsung passade på att presentera sina nya tv-apparater vid elektronikmässan CES 2022. Precis som tidigare är det mycket fokus på bild, ljud och smarta funktioner.

Nytt år innebär nya modeller av det mesta och så även kring tv-apparater. Samsung presenterade sina nya modeller vid årets elektronikmässa CES 2022 och det handlar primärt om Micro LED, Neo QLED och Lifestyle TV där alla kommer med den senaste utvecklingen inom bildkvalitet, ljudteknik och smarta funktioner. Samsungs smarta TV-apparater kommer under 2022 med en ny Smart Hub som sätter innehållet i centrum med dess visningspreferenser. Den nya Smart Huben gör det lätt för användare att hitta till sitt favoritinnehåll. Smart Hubs sidofält möjliggör också en enkel övergång mellan olika kategorier så som Media, Gaming Hub och Ambient.

Neo QLED

Samsung Neo QLED 8K

Samsung Neo QLED är optimerat med nya Smart Hub som möjliggör smart innehållshantering, videosamtal, multitasking på skärmen, NFT-hantering med mera. Dessutom presenteras ett utökat sortiment med tillbehör för ökad anpassning av en skräddarsydd video- och ljudupplevelse. Nytt för i år är att att Neo QLED har BLU (bakgrundsbelysningsenhet) med Advanced Contrast Mapping som gör det möjligt att styra ljusstyrkan i 16.384 steg vilket är en fyrdubbling från tidigare 4.096 steg.

Tekniken Shape Adaptive Light analyserar linjer, former och ytor för att styra ljusets form från Quantum Mini LED vilket ska förbättra ljusstyrkan och precisionen på de olika objekten på skärmen. Med EyeComfort-läget justerar skärmens ljusstyrka sig automatiskt via en inbyggd ljussensor samt information om soluppgång/solnedgång. Framåt natten minskas även det blåa ljuset vilket gör det enklare att somna sedan. När det gäller ljudet så används OTS Pro (Object Tracking Sound) vilket innebär att ljudet följer det som händer på skärmen. Kraftfulla uppåtriktade högtalare skapar ett övre surroundljud och givetvis finns Dolby Atmos också.

Micro LED

Samsung MICRO LED

Skärmteknologin Micro LED erbjuder en hög bildkvalitet tack vare 25 miljoner mikrometerstora LEDs som individuellt producerar ljus och färg och därigenom skapar en fängslande bildupplevelse med djup, livfulla färger och ökad klarhet och kontrast. 2022 års version av Micro LED stöder även 20-bitars gråskaledjup som ger kontroll med över 1 miljon steg av ljusstyrka och färgnivåer.

Modellerna kring Micro LED kommer i tre olika storlekar; 110″, 101″ och 89″. Med läget Art Mode kan du visa upp dina favoritkonstverk och med Multi View kan användare se innehåll från fyra olika källor samtidigt via HDMI-portarna. För ljudupplevelsen hittar vi Dolby Atmos.

Lifestyle TV

Samsungs Lifestyle-skärmar för 2022 kombinerar sömlöst design och teknik för en unik och personlig upplevelse. Nytt för i år är en ny Matte Display med antireflex- och anti-fingeravtrycksegenskaper som applicerats på 2022 års modeller av The Frame, The Sero och The Serif. Den nya Matte Displayen har dessutom fått tre verifieringar från UL (Underwriter Laboratories) för att vara “Reflection Glare Free”, “Discomfort Glare Free” och “Disability Glare Free”. The Frame finns i storlekar från 32″ till 85″.

The Serif kommer också denna med en matt yta på ramen som smälter samman med den matta displayen. Med tillägget av ett 65″-storleksalternativ erbjuds The Serif nu i storlekar från 43″ till 65″.

The Sero erbjuder en optimerad tittarupplevelse med nya Matte Display i både vertikalt och horisontellt läge. Den nya vertikala Multi View-funktionen tar multitasking till nästa nivå och möjliggör för användare att se olika typer av innehåll på skärmen, eller söka information online samtidigt som de tittar på något annat.

Dessutom presenterades nya tillbehörsalternativ och en ny soundbar, Q Symphony.

Källa: Pressrelease