Samsung knyter sina mobiler närmare SmartThings

Från sajten:
image

Samsung presenterade för några veckor sedan en ny serie av mobiltelefoner, Galaxy S21. Nu släpper de mer information om hur dessa ska fungera optimalt med SmartThings.

SmartThings är ett företag som grundades 2012 och är verksamma inom IoT och sedan 2014 är de en del av Samsung. Därför är det ganska naturligt att man från Samsungs håll försöker integrera produkter med varandra från de många affärsområdena där de är verksamma. Efter den stora lanseringen av sina senaste mobiltelefoner har de släppt en video där de går igenom lite mer hur SmartThings fungerar i dessa.

SmartThings Find hjälper dig att hitta dina borttappade Samsung-enheter som hörlurar, smartklockor, surfplattor på ett enkelt sätt. Detta även om de är bortkopplade från din mobil, då via “Offline Finding” och blir möjligt om du registrerar dina enheter i SmartThings-appen. Dina enheter behöver ha ström för att detta ska fungera. Samsung klargör att all data krypteras (100% end-to-end), skyddas säkert och är enbart tillgänglig för ägaren av produkterna. Dessutom kommer Samsung-mobiler som har UWB (Ultra Wide-Band) chip att kunna guida dig till de borttappade enheterna via AR (Augmented Reality).

 

Galaxy SmartTags

Har du produkter som inte är tillverkade av Samsung eller stöder BLE men vill hålla koll på dessa i din app? Då kan du använda den nya Galaxy SmartTags som är en liten “tracker” (spårsändare) som du fäster på dina prylar och som sedan kan hittas via SmartThings appen om du blir av med dessa. Bra för dig som ibland glömmer bort var du lagt dina prylar.

Avslutningsvis berättas i filmklippet att SmartThings nu har 630 miljoner användare världen över samt att de nu implementerat stöd för Google Nest i sitt ekosystem.

SmartThings är för övrigt nu också kompatibelt med Android Auto vilket innebär att du kan komma åt ditt smarta hem via din bils display. Med andra ord kan du starta tvättmaskinen på väg till eller hem från jobbet på ett bekvämt och smidigt sätt.

Källa: Samsung

2 gillningar

Jag gillar Smartthings starkt :slightly_smiling_face::+1: