Samsung börjar rulla ut stöd för Google Assistent

Från sajten:
image

Samsung har precis meddelat att de kommer att börja rulla ut stöd för Google Assistent till sina tv-apparater. I första skedet är det 12 länder som får denna förbättrade möjlighet till röststyrning av sina tv-apparater.

Samsungs tv-apparater har redan stöd för såväl Amazon Alexa som deras egna tjänst, Bixby. Nu börjar man alltså att komplettera med Google Assistent som en följd av att detta introducerades i USA för någon månad sedan.

Samsung Amazon Alexa TV

Det ser ut att gälla för tv-modeller av årgång 2020 (alla 2020 4K och 8K QLED TV, Crystal UHD TV, The Frame, The Serif, The Sero och The Terrace) och på tur att få stöd för Google Assistent står nu UK, Frankrike, Tyskland och Italien och innan året är slut ska 12 länder totalt ha fått denna uppdatering enligt Samsung. På tur efter de uppräknade länderna står Spanien, Brasilien, Indien och Sydkorea.

Enligt Samsung kan du med Google Assistent nu användas för att kontrollera din tv direkt med kommandon för att byta kanaler, justera volymen eller för att styra andra smarta enheter som finns i ditt hem exempelvis belysning eller termostater.

Dessvärre är inte Sverige med i första rundan men vi håller tummarna för att vi inte ska behöva vänta alltför länge på stödet.

Innebär detta dödsstöten för Bixby? Det kan ju inte finnas alltför många som använder denna tjänst, eller vad säger ni?

Källa: Samsung

Helt sjukt, de visade upp detta i januari 2019 och då som att det redan skulle vara igång när de sedan lanserades under våren.

Känns inte som man kan lita på Samsung och allt det de lovar ska komma till deras TV’s. De har lovat Dolby Atmos till deras 2019 modeller men jag har inte sett röken av den uppdatering till min Q90R än. Och det lovades sensommaren 2020!