Samsung Bespoke Home 2022 visade upp framtidens hem

Från sajten:
image

Samsung har precis avslutat sitt event, Bespoke Home 2022 där deras syn på framtidens hem visades upp. Vi pratar uppkopplade prylar för hemmet som går att personalisera för din alldeles egna stil.

Samsung Bespoke Home 2022 är ett återkommande event från Samsung som fokuserar på hemmets prylar och då med fokus på vad vi kallar vitvaror och vad de kallar SmartThings Home Life. Vad vi får se är en mängd uppkopplade och smarta prylar som i vissa fall använder avancerad AI för bästa resultat oavsett om du lagar mat eller tvättar dina kläder. Fokus ligger på sex olika områden; Cooking, Energy, Clothing Care, Pet Care, Air Care och Home Care.

SmartThings Home Life

SmartThings Home Life

För området “Cooking Care” får vi se uppkopplade ugnar där AI kan analysera det som tillagas för bästa resultat. Vill du se hur maten ser ut går detta alldeles utmärkt via den inbyggda kameran i ugnen så ingen risk att maten bränns vid även om du sitter i soffan och ser på tv. Kylskåpet är givetvis också uppkopplat och att överblicka innehållet är givetvis enkelt via en inbyggd kamera. Ett exempel visades också där ett interaktivt recept också fungerade som en inköpslista där allt sedan kunde beställas direkt från Amazon Fresh med en knapptryckning. Smidigt och enkelt om än för vissa marknader i nuläget…

Samsung Cooking Care

För övrigt kan kylskåp och frys i Bespoke-serien anpassas med en mängd olika färger på dörrar för en mer personlig stil. En rad kreativa samarbeten har också lanserats tillsammans med utvalda konstnärer och på utvalda marknader kan man även få sitt favoritfoto som en panel för sina vitvaror.

Med SmartThings Energy ska det vara möjligt att få en bättre överblick på energiförbrukningen i hemmet. En förutsättning är givetvis att du har kompatibla produkter från Samsung som kan ge denna information. Tanken är att du som konsument ska bli mer medveten om din förbrukning för att på så sätt minska ditt avtryck på klimatet.

Samsung Smart Energy

När det är dags att tvätta kläderna kan AI ta över här och väga mängden tvätt, anpassa vatten, tvättmedel, mjukmedel och en annat för bästa resultat.

Samsung Clothing Care

Även husdjuren får kärlek via prylarna genom att Samsung Pet Care kan sätta på tv’n när du inte är hemma om dagarna. Eller så har du koll på dina älsklingar via den inbyggda kameran i robotdammsugaren.

Tanken är att allt ska kunna samverka i ditt hem och på så sätt frigöra tid för dig och optimera din vardag. Vill du se hela presentationen kan du göra det här nedan.

Källa: Samsung

1 gillning

Termometer?

Det här!

Intressant :slightly_smiling_face:

AI hit och AI dit. Modern form av ormolja.

//surgubbe