Samsung bekräftar: Galaxy Note-serien är död

Från sajten:
image

Samsung har idag på MWC (Mobile World Congress) meddelat att deras populära Note-serie officiellt har gått i graven. Detta kommer nog inte som någon överraskning för de flesta men nu är det i alla fall officiellt.

Det var chefen över Samsungs mobildivision, Roh Tae-moon som idag på MWC meddelade det som alla mer eller mindre redan visste att Note-serien nu är nedlagd. I stället ersätts Note-serien av Galaxy S22 Ultra och framtida Ultra-modeller och denna mobil kom även med en stylus, precis som Note gjorde. I oktober 2011 kom Samsungs första Note och den hade en skärm på 5,3 tum och med dagens mått låter inte det som så mycket men 2011 var det nästan gigantiskt. Succén med Note-serien fortsatte efter det men den har dock inte varit helt smärtfritt då Galaxy Note 7 blev en omskriven historia.

Till en början så sålde Samsung Note 7 som smör i solsken men strax därefter började rapporterna komma in om att kundernas telefoner blev extremt varma och vissa till och med började brinna. Den 10 oktober 2016 valde Samsung att dra tillbaka telefonen världen över och de lyckades aldrig åtgärda problemen så kunderna fick vänta på 8:e generationens Note som lanserades hösten 2017.

Trots detta så har Note-serien gjort ett avtryck i mobilvärlden där de har pushat utvecklingen av stora skärmar framåt och vi får tacka Note-serien för många fina år och nu blickar vi framåt för att se vad Ultra-serien kan bjuda på.

Via: The Verge

1 gillning

Man kan säga att Samsung räddar S serien med att slå ihop Ultran med Note serien. Sedan har vi alltid Z serien med. Jag skaffade Note 8 och vilken comeback från fadäsen