Så stoppar du Googles automatiska nummerkoppling

Från sajten:
image

Google kopplar automatiskt telefonnumret på vår Android-mobil till samtliga Google-konton som är inloggade på enheten. Funktionen är påslagen som standard och kräver inget godkännande i förväg. Även konton som vi vill hålla åtskilda kan därmed knytas till samma nummer.

Så här gör du för att stänga av funktionen: öppna mobilens inställningar under Google, Alla tjänster och verifiering av telefonnummer. Där stänger du av den automatiska verifieringen. Kontrollera också telefonnumren under Personliga uppgifter i respektive Google-konto och ta bort de som inte hör hemma där.

Android Authority