Så köper svenska börsbolag personuppgifter från internetbedragare

Från sajten:


Har du någonsin undrat vad syftet är med alla falska tävlingar på Facebook? Nu har vi fått svaret.

Under flera år har det varit problem med falska annonser som leder tävlingar på Facebook – som ser ut att komma från kända företag. Eller falska artiklar om kända personer som gjort klipp på bitcoin. Frågan vi ställt oss är vad som egentligen händer om vi klickar vidare och lämnar våra olika personuppgifter.

En som ville ta reda på det på riktigt är IT-säkerhetsspecialisten och Teknikveckanmedlemmen Karl Emil Nikka. Under 18 månader lämnade han ut telefonnummer och epostadress preparerade för ändamålet. Resultatet presenteras i TV4-programmet Kalla Fakta av journalisten Emil Hellerud.

Lyssna också på när Karl Emil Nikka går igenom bakgrunden till reportaget i senaste avsnittet av Bli Säker-podden ihop med undertecknad.

3 gillningar

Lite som Fartblind säsong två.

Har i ärlighetens namn inte förstått alla som klickar i dessa tävlingar eller "klicka här och se vilket stjärntecken du är när månen står i zenit mellan två oxar..." Fattar det bara inte.

3 gillningar

Men sånt vill man ju veta. :joy::joy::joy:

1 gillning

Erkänn att du klickar på alla ”Gratis vaniljsås!” och ger dem vad de än kräver för uppgifter.

2 gillningar

Förstår inte :slight_smile:

Det handlade lite om att sälja kundregister innehållande "offer" till företag som just behövde detta.

https://www.cmore.se/series/s-0dc26dbe4af5342f0a3a/season-2

Vissa saker är ju inte realistiska. Den som tror man får gratis vaniljsås genom att klicka på en länk finns det inget hopp för. :joy::joy:

3 gillningar